De grootste flop voor Hugh Jackman is deze grootschalige mysteriefilm uit 2006

De grootste flop voor Hugh Jackman is deze grootschalige mysteriefilm uit 2006

Jackman had niet altijd hits.

Hugh Jackman is een topacteur die bekend staat voor zijn hoofdrollen in hits als de X-Men-films en Wolverine-films, The Greatest Showman, The Prestige en nog veel meer. Hij heeft echter ook meerdere tegenslagen meegemaakt in zijn carrière. Zijn grootste tegenslag was wellicht The Fountain van Darren Aronofsky.

Na het grote succes van Aronofsky's vorige film Requim For A Dream en zijn goed ontvangen eerste film Pi, leek de kans groot dat ook The Fountain wel een succes zou worden. Dit bleek toch niet het geval.

Verhaal
Jackman speelt een wetenschapper genaamd Tomme Creoa die met al zijn macht op zoek is naar een geneesmiddel voor zijn zieke vrouw Isabel (Rachel Weisz). Creoa wil niet accepteren dat hij zijn vrouw binnenkort voor goed zal verliezen. Zijn zoektocht naar een geneesmiddel neemt hem volledig over, waardoor hij juist geen aandacht meer heeft voor zijn vrouw.

Ze probeert hem op haar manier ervan te overtuigen dat ze elkaar ooit weer terug zullen zien en dat hij zich er daarom maar beter bij kan neerleggen. Tommy weet zich uiteindelijk toch te verzoenen met het bestaan, de liefde en de onvermijdelijke dood.

Flop
De film had een productiebudget van 35 miljoen dollar. Over het algemeen is een film pas winstgevend als het dubbele van het productiebudget wordt omgezet i.v.m. marketingkosten en het feit dat een gedeelte van de omzet natuurlijk naar de bioscopen gaat.


The Fountain had dan minstens 70 miljoen dollar om moeten zetten om winstgevend te zijn. Dit lukte niet. De film zette in totaal een dramatische 16,5 miljoen dollar. Een enorme flop dus.

Reden
In 2009 reflecteerde Aronofsky op het feit dat The Fountain zo enorm flopte en niet bij iedereen in de smaal viel. De regisseur zei het volgende: "Er zijn veel Fountain-haters. De film gaat over het feit dat het oké is dat we sterven, en dat we het ermee eens moeten worden."


"Maar heel veel mensen willen daar niet aan denken, dus waarom zou je geld betalen voor een meditatie over het verliezen van iemand van wie je houdt?" Oordeel vooral zelf over de film. Je kunt de film kopen of huren op AppleTV+.

NieuwsFilm

meest populair