The New World (2005)

Once discovered, it was changed forever

Een rijke ervaring vol filosofie, romantiek en bovenal esthetiek.
play

6,6 details

  • 135 Min
  • Avontuur
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigde Staten

Nadat de avontuurlijke Engelse soldaat John Smith (Colin Farrell) voet aan wal heeft gezet op de nieuwe wereld ontmoet hij de gepassioneerde indianendochter Pocahontas. Ze zijn twee sterke karakters die ondanks de grote kloof tussen hun culturen sterk tot elkaar aangetrokken worden. Hoewel de moedige Pocahontas haar vader, het stamhoofd, weet over te halen het leven van de gevangen genomen Smith te sparen, lukt het haar niet zo de vrede te bewaren. Al snel beginnen de spanningen die ontstaan tussen de nieuwe en de oorspronkelijke bewoners hun schaduwen te werpen over hun prille relatie. En daarmee over het begin van de nieuwe beschaving....

Regie
Terrence Malick
Cast
Christian Bale, Colin Farrell, Christopher Plummer, Ben Mendelsohn, David Thewlis, Yorick van Wageningen, Noah Taylor, Wes Studi, Q'orianka Kilcher, Ben Chaplin, Michael Greyeyes, Raoul Trujillo, August Schellenberg, Brian F. O'Byrne, Kalani Queypo.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 30.536.013
Release
25.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Terrence Malick | Cast: Colin Farrell (John Smith), Q’Orianka Kilcher (Pocahontas), Christian Bale (John Rolfe), Christopher Plummer (Captain Christopher Newport) e.a. | Speelduur: 133 minuten

Terrence Malick is een echte filmmakers filmmaker. Niet bekend bij het grote publiek, maar zeer gerespecteerd door collega’s en geliefd bij kenners en liefhebbers. Daar zijn twee duidelijke redenen voor. De eerste is dat hij in meer dan dertig jaar behoorlijk weinig films heeft gemaakt. In 1973 debuteerde hij met Badlands, vijf jaar later volgde hij met Days In Heaven. Daarna maakte hij twintig jaar lang niks, totdat hij in 1998 met de oorlogsfilm The Thin Red Line kwam. Nu heeft hij met The New World pas vier titels op zijn naam staan. De tweede reden is dat hij trage, contemplatieve en soms zelfs meditatieve cinema maakt. Daarin zijn mooie beelden en filosofisch getinte beschouwingen in voice-over vaak belangrijker voor hem dan karakterontwikkelingen of plot.

De marketingcampagne van The New World wil graag doen voorkomen dat Malick ditmaal een andere richting is ingeslagen. Meer misleidende reclame is nooit gemaakt. Malick’s nieuwste geesteskind sluit qua stijl en toon haast naadloos aan op zijn eerdere werk. Voor hen die even willen doorzetten is het een rijke ervaring vol filosofie, romantiek en bovenal esthetiek.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The New World Nieuwsberichten

Laatste reacties

Soap

"...[quote=Thiver]Wie is in deze film eigenlijk de hoofdpersoon?[/quote] Precies... Maar ik denk dat......"

Thiver

"...[quote=11qqaazz]Vond de hoofdpersoon totaal niet simpatiek.[/quote] Wie is in deze film eigenlijk d......"

Soap

"...Heb trouwens toevallig die reclame van deze film op RTL gezien. Het wordt nogal neergezet als een ac......"

The New World

acties