Proof (2005)

Based on the Pulitzer Prize winning play by David Auburn

Reviews (1)

Palumara

Avatar

Wow, dit was een heel andere film dan dat ik verwacht had.
De film heeft een zeer goed verhaal, die eigenlijk nergens afzwakt. Je krijgt de hele tijd afwisseling tussen huidige beelden en beelden uit het verleden, waardoor je de film veel actiever gaat aanvoelen. De hele tijd zit je mee te redeneren van zou ze het geschreven hebben of niet?
Dit is de eerste film waarin in Gwyneth Paltrow ten volle kan appreciëren, ik geloofde haar echt in haar rol, ze bracht het zo overtuigend neer. Anthony Hopkins verdient ook een eervolle vermelding, maar ik heb nog nooit een film gezien waarin hij zijn rol niet schitterend neerzet.
Mooie inbeeldzetting, laat je echt de sfeer van het verhaal aanvoelen. Maar 't is wat ruw aan de kanten. Ik vind dat hij een beetje met de zelfde inbeeldzetting blijft zitten, shakespear in love en captain pirelli's mandolin hadden dezelfde sfeer.
De film overtuigd je volledig en sleept je gewoon mee, bij het einde heb je dan ook het gevoel dat je echt bij de film betrokken was. Het is geen film die ik misschien nog eens ga herbekijken, maar het is een aanrader! Zeker voor iedereen die van een goed drama houden, of voor mensen die graag aan wiskunde doen.