Final Destination 3 (2006)

This Ride Will Be The Death Of You.

De titel van de film is een vat vol tegenstrijdigheden, maar het is misschien wel de beste uit de reeks.
play

5,2 details

  • 93 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
93 Min Duitsland

De studente Wendy Christensen voorspelt een achtbaancrash. Ze kan nog net voorkomen dat haar vrienden en zij in de crash overlijden. "De Dood" is echter onverbiddelijk en komt de levens opeisen van de mensen die eigenlijk bij de crash hadden moeten omkomen. Ze moet met haar vriend Kevin de strijd aan met "de Dood" om die ervan te weerhouden alsnog de zielen van de overlevenden mee te nemen.

Regie
James Wong
Cast
Mary Elizabeth Winstead, Amanda Crew, Jesse Moss, Chelan Simmons, Patrick Gallagher, Gina Holden, Yan-Kay Crystal Lowe, Texas Battle, Ryan Merriman, Kris Lemche, Jody Racicot, Ecstasia Sanders, Sam Easton, Alexz Johnson, Maggie Ma.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 117.719.158
Release
10.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: James Wong | [/b]Cast:[/b] Mary Elizabeth Winstead (Wendy Christensen), Ryan Merriman (Kevin Fischer), Kris Lemche (Ian McKenley), Alexz Johnson (Erin Ulmer), Amanda Crew (Julie Christensen) e.a. | Speelduur: 93 minuten

De dood kan niet ontlopen worden. Ook niet als deze in de vorm van een spectaculair en onwaarschijnlijk ongeluk komt. Dat is de les die de tieners in de Final Destination filmreeks nu al drie keer hebben geleerd. In elk deel krijgt een tiener een visioen van een vreselijk ongeluk vlak voordat het plaatsvindt en veroorzaakt met zijn hysterische reactie zoveel commotie dat de dood niet alleen hem, maar ook een aantal anderen bespaard blijft. De dood is daar niet blij mee en zoekt de overlevenden één voor één op om met bizarre ongelukken de klus alsnog te klaren. Als iemand echter gered wordt van zo’n ongeluk, wordt diegene overgeslagen door Magere Hein. In deel één ontkomen de hoofdpersonen aan een vliegtuigongeluk, deel twee begint met een massaal auto-ongeluk op de snelweg, en in deel drie is een achtbaan het vervoersmiddel des doods.

De middelbare school is voorbij. In afwachting van de examenuitreiking viert de examenklas feest op de kermis. Als een aantal van hen in de achtbaan wil, krijgt de zenuwachtige Wendy een visioen waarin iedereen op vreselijke manieren omkomt tijdens de rit. Ze raakt in paniek met als gevolg dat de mensen op de achterste rijen uit de achtbaankarretjes worden verwijderd. De rest sterft precies zoals Wendy het voorzag. Al gauw krijgen de overgebleven tieners een akelig toevallig ongeluk. Kevin, de jongen die naast Wendy in het achterste achtbaankarretje zat, komt erachter dat zoiets al eerder is gebeurd en in welke volgorde de achtergebleven jongeren dus nu de dood kunnen verwachten. Wendy ontdekt dat de foto’s die ze voor het ongeluk heeft genomen, clous bevatten over de manier waarop iedereen zal overlijden. Met deze wetenschap gaan ze samen naar de anderen toe om hen te redden. Maar niemand gelooft hen, totdat het te laat is.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Final Destination 3 Nieuwsberichten

Laatste reacties

ScatyFan

"...[quote=Otmeister]Het Boek Is Beter.[/quote] Is hier een boek van dan? o.O Wow, wist ik niet :P..."

Steve-O

"...Deze is gewoon slecht. De eerste was goed, nieuw verhaal en goed voor een horror film. De tweede w......"

benjamin

"...Een beetje simpel, maar met verstand op 0 (of minder) is hij nog wel te genieten...."