Gaau ji (2004)

6,6 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Hongkong
91 Min Hongkong

Een oude actrice is dat haar man haar zal verlaten voor een jongere en knappere vrouw, en doet er alles aan om er jong uit te zien. Ze hoort van een vriendin dat gerechten van meesterkok Mei een verjongend effect zouden hebben.

Regie
Fruit Chan
Cast
Bai Ling, Tony Leung Ka Fai, Miriam Yeung Chin Wah, Meme Tian, Miki Yeung, Pauline Lau.
Release
19.08.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Fruit Chan | Cast:: Bai Ling (Mei), Miriam Yeung (Qing Lee), Tony Leung Ka Fai (Lee) e.a. | Speelduur: 91 minuten

In 2004 maakten drie Aziatische regisseurs samen een horrorfilm bestaande uit drie korte films. Onder de toepasselijke titel Three Extremes werden daarmee de krachten gebundeld van Fruit Chan uit China, Takashi Miike uit Japan en Chan-wook Park uit Zuid-Korea. Met zijn veertig minuten durende segment Dumplings leverde Fruit Chan letterlijk op bijzonder onsmakelijke wijze kritiek op de morele grenzen die worden overschreden om mooi te blijven. Zijn visie op de moderne schoonheidscultus bleek erg effectief als horrorfilm, want het is een gatverdarrie-ervaring van de bovenste plank. Nu brengt Chan de volledige versie uit onder diezelfde titel. Na het zien van beide films blijkt het korte segment slechts een op horrormaatstaven gestoelde montage van de langere, minder effectbeluste versie te zijn. Wat overblijft is een redelijk toegankelijke film over een extreem smerig verschijnsel: een arthouse diner met een goed glas horror.

Fruit Chan is sinds zijn debuut in 1993 een chroniqueur van het underground Hongkong te noemen. Zijn films zijn soms hard-realistisch en politiek geladen, maar altijd gestileerd en opzienbarend. Vooral Made in Hongkong en The Longest Summer zijn wat dat betreft prachtige films. Beide zijn helaas nooit in Nederland uitgebracht, maar hebben wel op Europese festivals gedraaid. Zijn vorige film Public Toilet is zelfs mede mogelijk gemaakt door de Cinemart van ons eigen International Film Festival Rotterdam. Een distributeur is gelukkig wel gevonden voor Chans nieuwste, tevens uitgekozen als openingsfilm van de tweede editie van het CinemAsia Film Festival, dat sinds 30 maart door het hele land tourt.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gaau ji

acties