Hoodwinked! (2005)

Trouble In The Hood

Een slecht verhaal, vervelende personages, geen humor, tenenkrommende liedjes en lelijke animatie.
play

5,7 details

  • 80 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Familiefilm
  • Mystery
  • Verenigde Staten

De animatiefilm Hoodwinked begint bij het einde. Behaarde en gevederde agenten uit het dierenrijk onderzoeken de plaats van een misdrijf: het huis van oma. Daar zijn de oma zelf, haar kleindochter, een wolf en een houthakker aangehouden. De verdenkingen zijn niet mals: inbraak, ordeverstoring, het willen opeten van het meisje en zwaaien met een bijl zonder vergunning. Maar wat is Roodkapje nu eigenlijk echt overkomen? En wat heeft het koekjesrecept dat van haar oma gestolen is ermee te maken....

Regie
Cory Edwards
Todd Edwards
Cast
Anne Hathaway, Glenn Close, James Belushi, Anthony Anderson, David Ogden Stiers, Patrick Warburton, Tom Kenny, Cory Edwards, Chazz Palminteri, Ken Marino, Andy Dick, Xzibit, Benjy Gaither, Tony Leech, Preston Stutzman.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 51.053.787
Release
16.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Cory & Todd Edwards | Cast (stemmen): Ann Hathaway (Red), Glenn Close (Granny), James Belushi (The Woodsman), Patrick Warburton (The Wolf) e.a. | Speelduur: 80 minuten

Ik wilde na twee minuten eigenlijk al weglopen. Ik wilde na vijf minuten weglopen. Ik wilde na tien minuten weglopen. Ik wilde na een halfuur in slaap vallen, maar ik was bang dat ik nachtmerries over Hoodwinkedzou krijgen, en van mijn dromen blijven ze met hun vieze tengels af! Na drie kwartier overwoog ik opnieuw om weg te lopen. Na een uur deed ik weer pogingen om in slaap te vallen. Die nachtmerries konden toch nooit zo erg zijn als waar ik naar zat te kijken? Na tachtig minuten was de marteling over. Ik wilde gillend de zaal uitrennen, maar ik kon geen geluid produceren en mijn benen waren zo verkrampt dat er eventjes geen beweging in zat.

Hoodwinked is de zoveelste film die mee probeert te surfen op de computeranimatiegolf die Hollywood de laatste jaren overspoelt. Na het succes van Pixar en even later ook Dreamworks wilde iedereen een graantje meepikken van deze lucratieve hype. Al snel bleek dat de na-apers bij lange na niet in de buurt van de kwaliteit van hun voorgangers konden komen. Alleen Pixar slaagde erin om het niveau hoog te houden en constant leuke, originele en inventieve films te maken. Hoodwinked haalt met het op zijn kop zetten van een bekend sprookje misschien meer inspiratie uit Shrek, maar het is een understatement om te zeggen dat die film veel beter is. Zelfs het uiterst vervelende Madagascar is een meesterwerk vergeleken met Hoodwinked.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hoodwinked!

acties