Snakes on a Plane

Snakes on a Plane (2006)

Airline food ain't what you gotta worry about.

De film zelf hinkt een beetje te veel op twee gedachten.
play

5,6 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Canada
105 Min Duitsland

Een FBI-agent moet een kroongetuige in een zaak tegen een maffiabaas vervoeren per vliegtuig van Hawaï naar Los Angeles. Het probleem is echter dat diezelfde maffiabaas het vliegtuig heeft volgeladen met een verscheidenheid aan giftige slangen, die ook nog eens losgelaten worden.

Regie
David R. Ellis
Cast
Gerard Plunkett, Lin Shaye, Samuel L. Jackson, Rachel Blanchard, Casey Dubois, Kenan Thompson, Keith Dallas, Flex Alexander, Julianna Margulies, Sunny Mabrey, Terry Chen, Elsa Pataky, Nathan Phillips, Bruce James, Daniel Hogarth.
Budget
$ 33.000.000
Opbrengst
$ 62.022.014
Release
18.08.2006
Release NL
16.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: David R. Ellis | Cast: Samuel L. Jackson (Neville Flynn), Julianna Margulies (Claire Miller), Nathan Phillips (Sean Jones), Bruce James (Ken Cosette), Byron Lawson (Edward ‘Eddie’ Kim) e.a. | Speelduur: 105 min. | Jaar: 2006

Naar verluidt heeft Samuel L. Jackson enkel bij het horen van de titel zijn medewerking aan Snakes on a Plane toegezegd. Nu is dat niet helemaal naar waarheid, maar toen er plannen waren om de titel te veranderen heeft hij er wel degelijk voor gepleit om toch maar vooral de oorspronkelijke titel te behouden. En gelijk heeft hij, want ‘Snakes on a Plane’ is zonder meer de fraaiste filmtitel van de afgelopen jaren. De titel heeft een coole cultachtige B-filmuitstraling, rolt lekker van de tong, ligt goed in het gehoor en als je hem afkort krijg je SoaP. Prachtig toch! Met zo’n geweldige titel kan het met de film eigenlijk al niet meer misgaan. Laat die serpenten dus maar komen!

Ik kan hier natuurlijk uitvoerig gaan vertellen waar de film over gaat, maar eigenlijk zegt de titel al genoeg. Want waar gaat Snakes on a Plane over? Inderdaad, over slangen in een vliegtuig (zie je hoe geniaal de titel is?). Nou vooruit, in het kort toch nog even het verhaal: Sean is kroongetuige in de rechtszaak tegen gangsterbaas Eddie Kim en moet onder bescherming van FBI-agent Nelville Flynn van Hawaï naar Los Angeles worden gevlogen, alwaar de zitting zal plaatsvinden. De sluwe Eddie Kim zet samen met zijn handlangers alles op alles om dat te voorkomen. Op slinkse wijze weten ze honderden dodelijke slangen aan boord van het vliegtuig te smokkelen. Op 35.000 voet ontsnappen de slangen uit het vrachtruim en banen zich een weg naar het passagiersgedeelte om daar dood en verderf te zaaien. Vanaf dat moment is het één grote chaos van krioelende slangen en hysterische passagiers. Neville moet naast het beschermen van Sean en zichzelf nu ook de hysterische passagiers onder controle zien te houden en het vliegtuig samen met de bemanning zo snel mogelijk veilig op de grond zien te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Snakes on a Plane Nieuwsberichten