Breakfast on Pluto (2005)

Same world, different planet!

6,1 details

  • 128 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Ierland
  • Verenigd Koninkrijk
128 Min Ierland

Patrick Brady verlaat Ierland om in de Londense buitenwijken een nieuw leven op te bouwen. In zijn zoektocht naar zijn seksuele identiteit ontdekt hij de travestie en komt hij in aanraking met de verleidelijke wereld van de prostitutie. Tijdens zijn omzwervingen ontmoet hij de meest uiteenlopende mensen en al snel raakt hij verwikkeld in een IRA-complot.

Regie
Neil Jordan
Cast
Liam Neeson, Cillian Murphy, Eva Birthistle, Ruth McCabe, Charlene McKenna, Morgan Jones, Owen Roe, Paraic Breathnach, Mary Coughlan, Seamus Reilly, Bianca O'Connor, Emmet Lawlor McHugh, Peter Owens, Conor McEvoy, Pat McCabe.
Release
03.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Jordan | Cast: Cillian Murphy (Patrick ‘Kitten’ Braden), Liam Neeson (Father Bernard), Stephen Rea (Bertie), Brendan Gleeson (John-Joe) e.a. | Speelduur: 135 minuten

Scenariotrucje: we zien het hoofdpersonage in een belangrijke fase van zijn of haar leven. Dan maken we een tijdsduik het verleden in om de gebeurtenissen te vatten die tot dit moment hebben geleid. Als deze scène tegen het einde van de film opnieuw voorbijkomt, zijn we het karakter meester en volgt de finale. Vaak blijft het bij een trucje, al heeft het in Breakfast on Pluto een heldere functie.

We maken in ons hoofd direct een totaalplaatje bij een als vrouw verklede Cillian Murphy (Batman Begins) die opgewekt met een kinderwagen door Dublin wandelt. Met veel bravoure en een hoog opgezet stemmetje groet ze de bouwvakkers terug die ‘haar’ nawuiven. Een typetje, denken we, iemand die openlijk koketteert met zijn seksuele geaardheid. Maar al kort na de tijdsprong moeten we dit beeld bijstellen. Het leven van Patrick, die zich meer een Patricia voelt en het liefst met ‘Kitten’ wordt aangesproken, is een sprookje, maar wel een met rouwrealistische randjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Breakfast on Pluto Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Breakfast on Pluto

acties