Silent Hill (2006)

Enjoy your stay.

Als de herhaling toeslaat en het einde maar niet in zicht komt verslapt echter de aandacht en verdwijnt het dunne laagje kippenvel.
play

5,3 details

  • 127 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Thriller
  • Canada
  • Frankrijk
127 Min Canada

Rose kan het niet accepteren dat haar dochter Sharon aan een ongeneeslijke ziekte zal sterven. Ondanks de protesten van haar echtgenoot neemt zij het kind mee naar een geloofsgenezer. Op weg, rijdt ze op een gegeven moment door een poort, dat haar naar een angstaanjagende verlaten stad genaamd 'Silent Hill' brengt. Sharon verdwijnt dan in Silent Hill, en Rose volgt een silhouet, van wie zij denkt dat het haar dochter is. Agente Cybil begeleidt haar om Sharon terug te vinden en te redden, maar niet nadat zij een deal gemaakt heeft met een tot klein meisje veranderde demon.

Regie
Christophe Gans
Cast
Sean Bean, Radha Mitchell, Kim Coates, Jodelle Ferland, Deborah Kara Unger, Alice Krige, Laurie Holden, Eve Crawford, Nicky Guadagni, Tanya Allen, Colleen Williams, Ron Gabriel, Derek Ritschel, Amanda Hiebert, Maxine Dumont.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 97.607.453
Release
21.04.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Christophe Gans | Cast: Radha Mitchell (Rose Da Silva), Sean Bean (Christopher Da Silva), Jodelle Ferland (Sharon Da Silva), Laurie Holden (Cybil Bennett), e.a. | Speelduur: 127 minuten

Nog voor de afslag richting Silent Hill verandert de atmosfeer. De kleuren vervagen, een mist trekt op die alle oriëntatie wegneemt en het regent dikke vlokken as. Op de soundtrack klinken merkwaardige, doffe dreunen alsof iemand met man en macht op lege olievaten ramt. Rose en haar dochtertje zijn, zoals het genre aan ons verplicht is, reeds gewaarschuwd in een wegrestaurantje: ga er niet heen. Voor een kennismaking met moeder en kind is geen tijd. Binnen tien minuten is Silent Hill al plaats van bestemming en binnen twintig minuten krioelt het van de monsters.

Nog een uur en drie kwartier te gaan. Wellicht goed nieuws voor fervente aanhangers van het Playstation-spel waar deze krankzinnige film op gebaseerd is. Zij kennen de karakters immers al en willen de horror die ze met een controller in de hand reeds beleefd hebben. Regisseur Christophe Gans beloont ze in dat opzicht: hij laat alle overbodige poespas achterwege om er één lange (het lijkt soms een eeuwigheid te duren) nachtmerrie van te maken. De vraag is hoeveel duisternis, geschreeuw en slijm je kunt verdragen. Plottechnisch is er werkelijk geen touw aan vast te knopen, zelfs als tegen het eind het mysterie rond het spookstadje ons middels flashbacks uit de doeken wordt gedaan. Wie het begrijpt mag het zeggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Silent Hill Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Hoewel ik het game, waarop de film is gebaseerd niet ken, vond ik deze horrorfilm wel best geslaagd......."

Tidus

"...Het einde van de film vond ik inderdaad ook minder sterk. Uiteindelijk was ik zelfs blij dat ie afge......"

11qqaazz

"...Voor hde eerste 45 minuten geef ik een 8, helaas zakte dit op het afgerafelde eind tot een magere 4...."

Silent Hill

acties