6,3 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Italië
  • Verenigd Koninkrijk
  • Tsjechië
102 Min Italië

De jonge Hidalla en haar klasgenoten Irene, Vera, Blanka, Melusine en Rain groeien op in een meisjesschool bij het Duitse Thuringia. De meisjes hebben geen idee waar ze vandaan komen, daar kunnen ze alleen maar over fantaseren. Tenminste, in de spaarzame uren dat ze hier de ruimte voor krijgen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat worden ze klassikaal onderworpen aan uiterst strenge ballet- en etiquette lessen. Dit onder de meedogenloze leiding van het hoofd van het instituut. Zij heeft alle touwtjes strak in handen.<br>Als enkele meisjes rond hun 16e onder mysterieuze omstandigheden verdwijnen, wordt de sfeer op de school grimmiger. Ook tussen de meisjes onderling. Het hoogste doel op school is gekozen worden voor de rol van prima ballerina bij een grote balletuitvoering voor de prins. Maar mag dat ten koste gaan van de verboden liefde tussen de puberende Hildalla en Irene? Zal de plaatselijke inspecteur achter het ware doel van de school komen....

Regie
John Irvin
Cast
Jacqueline Bisset, Natalia Tena, Enrico Lo Verso, Hannah Taylor-Gordon, Marek Vasut, Silvia De Santis, Anna Maguire, Mary Nighy, Urbano Barberini, Anya Lahiri, Galatea Ranzi, Jan Unger, Eva Grimaldi, Tomás Hanák, Lucie Vondrácková, Zuzana Rihova, Emily Pimm.
Release
25.11.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: John Irvin | Cast: Mary Nighy (Hidallah) Hannah Taylor-Gordon (Irene) Anna Maguire (Melusine), Emily Pimm (Blanka), Jacqueline Bisset (Headmistress) e.a. | Speelduur: 107 minuten

The Fine Art of Love klinkt als een vlotte romantische komedie of een diepgaand liefdesdrama. Wie dergelijke verwachtingen koestert, zal van een ijskoude kermis thuiskomen. Er is weinig fijns aan, de liefde is oppervlakkig maar zeer dramatisch en de kunst leidt uiteindelijk alleen maar tot dood, zelfmoord en verkrachting. De vraag na afloop is vooral waarom de makers zo’n nare film wilden maken. Wilden ze een statement maken tegen het Duitse koningshuis anno 1900, of geilden ze gewoon op de jonge meiden uit de cast? Het zou zomaar allebei kunnen, een goede film hebben ze in ieder geval niet weten te maken.

En dat terwijl het nog allemaal best veelbelovend begint. Zo rond de eeuwwisseling woont een aantal meisjes in iets dat veel wegheeft van een meisjeskostschool, waar ze getraind worden in etiquette en ballet. Ze leven volgens een strak regime en mogen het terrein van de school nooit verlaten, dat bestaat uit een prachtig natuurgebied waar de meisjes vrij rond mogen lopen. In de buurt van de omheining moeten ze echter op hun tellen passen, omdat bloeddorstige honden daar hun bivak houden. En dat heeft ernstige consequenties als een meisje op een gegeven moment probeert te ontsnappen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Fine Art of Love: Mine Ha-Ha

acties