Poseidon (2006)

Mayday

Avonturenfilm zonder een grammetje overtollig vet.
play

5,5 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Het is Nieuwjaar en het feest is in volle gang aan boord van het luxe cruiseschip Poseidon dat op de Atlantische oceaan vaart. Wanneer een grote golf het schip midden op zee laat kapseizen, treft een groepje overlevenden elkaar als lotgenoten in de strijd voor hun leven. Beroepsgokker John Dylan (Josh Lucas) negeert het bevel van de kapitein om beneden te wachten op mogelijke redding en probeert zelf te ontsnappen. Hij wordt vergezeld door een groep medepassagiers, waaronder de 9-jarige Conor en zijn moeder, Robert Ramsey (Kurt Russell) die op zoek is naar zijn dochter en haar verloofde, een verlegen verstekeling, een suïcidale man (Richard Dreyfuss) die zijn wil om te blijven leven herontdekt en een jonge ober die het schip goed kent. Dylan leidt de groep omhoog door de lagen van het schip. Vastberaden om een weg te vinden naar de oppervlakte, zoekt de groep een weg door lagen van puin, terwijl het schip blijft zinken....

Regie
Wolfgang Petersen
Cast
Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Josh Lucas, Emmy Rossum, Mike Vogel, Kirk B.R. Woller, Jimmy Bennett, Kevin Dillon, Andre Braugher, Jacinda Barrett, Freddy Rodríguez, Stacy Ferguson, Mía Maestro, Gabriel Jarret, Kelly McNair.
Budget
$ 160.000.000
Opbrengst
$ 181.674.817
Release
12.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Wolfgang Petersen | Cast: Josh Lucas (Dylan Johns), Kurt Russell (Robert Ramsey), Richard Dreyfuss (Richard Nelson), Jacinda Barrett (Maggie James) e.a. | Speelduur: 99 minuten

Wolfgang Petersen heeft het zichzelf voor zijn remake van The Poseidon Adventure (1972) niet al te moeilijk gemaakt. Het verhaal gaat over een groot cruiseschip dat midden op zee kapseist, waarna een handvol passagiers zich een weg naar buiten probeert te banen voordat het schip zinkt. En dat is precies wat we te zien krijgen. Poseidon doet zich nergens voor als iets anders dan een hap-slik-weg rampenfilm, en als zodanig is er weinig op aan te merken. Petersen staat hier aan het roer omdat hij als regisseur van Das Boot en The Perfect Storm wel raad wist met hachelijke situaties op zee. Hij volgt de filosofie van de gemiddelde pornoregisseur: hou het kort, geef de mensen waarvoor ze komen en zorg dat je betaald krijgt. Een eigen signatuur ontbreekt in deze film; voor een blockbuster met passie, karakterontwikkeling en romantische subplots moet je bij Jackson of Cameron zijn. Maar gegarandeerd dat je dan niet binnen honderd minuten weer buiten staat.

Bij Poseidon is dat geen enkel probleem, want de huizenhoge monstergolf die het cruiseschip uit de titel omkiepert maakt al binnen een kwartier zijn opwachting. Daarvoor zijn het schip en de hoofdpersonages kort aan ons voorgesteld en heeft Fergie van The Black Eyed Peas twee liedjes mogen zingen om te vieren dat het oudejaarsavond is. Je weet dan al wie er bij het clubje van (tijdelijke) overlevenden zullen horen: in ieder geval de stoere eenling (Josh Lucas), de leiderfiguur (Kurt Russell) en diens lekkere dochter. Misschien haar vriendje. Waarschijnlijk de depressieve homo (Richard Dreyfuss), die net op het punt staat overboord te springen als hij ineens een muur van water op zich af ziet denderen. Uiteraard, honderd procent zeker, de irritantste figuur op het schip: het ‘schattige’ jongetje dat om de haverklap gered moet worden. En hoe het de zelfingenomen gokker met de bijnaam ‘Lucky Larry’ vergaat, laat zich eveneens raden.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Poseidon Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Film die het niet haalt bij het origineel uit 1972. De speciale effecten mogen dan in theorie beter......"

NICKSTERAMSTER

"...De eerste is de echte en heul veul beterder. greetz, Lernurt Engert..."

benjamin

"...Wolfgang Peterson heeft al geweldige spektakelstukken afgeleverd, maar deze B-film haalt dat niveau......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Poseidon

acties