American Dreamz (2006)

Imagine a country where the President never reads the newspaper, where the government goes to war for all the wrong reasons, and more people vote for a pop idol than their next President.

Overdrijven is ook een kunst en die kunst verstaat Dennis Quaid in zijn Bush-parodie dusdanig slecht dat het nog bijna medelijden met het gewraakte staatshoofd oproept.
play

5,0 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Muziek
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Martin Tweed (Hugh Grant) presenteert het immens populaire Amerikaanse Idols-achtige tv-programma American Dreamz. De van zelfliefde én zelfhaat vervulde Tweed is altijd op zoek naar nieuwe idolen. Hij doet er alles aan om de kijkers aan zich te blijven binden. Zijn vasthoudendheid staat op het punt om alles te overtreffen. Voor dit seizoen heeft Tweed een verrukkelijke groep kandidaten waaronder Sally, een konkelende, charmante bitch met een trouwe, suffe oudere vriend, en Omer, een klunzige terrorist in spe met een voorliefde voor show tunes. Als Tweed de president van de VS (Dennis Quaid), wiens populariteit wel 'n zetje kan gebruiken, weet te strikken als jurylid, is alles gereed voor een programma dat de natie nooit meer zal vergeten.

Regie
Paul Weitz
Cast
Hugh Grant, Willem Dafoe, Dennis Quaid, Judy Greer, Mandy Moore, Jennifer Coolidge, Marcia Gay Harden, John Cho, Chris Klein, Noureen DeWulf, Shohreh Aghdashloo, Seth Meyers, Sam Golzari, Bernard White, Tony Yalda.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 7.314.027
Release
04.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Weitz | Cast: Hugh Grant (Martin Tweed), Dennis Quaid (President Stanton), Mandy Moore (Sally Kendoo), Willem Dafoe (Chief of Staff), e.a. | Speelduur: 107 minuten

Zelden was een Amerikaanse president dusdanig mikpunt van spot dat het haast een sport is geworden om dit op de meest ludieke wijze te doen. Laten we eerlijk zijn, een prestatie om Bush junior voor schut te zetten is het niet, maar een goede grap draait altijd om timing en scherpte. In American Dreamz heet de wereldleider Stanton, maar in alles moet hij naar de huidige president verwijzen. Aan acteur Dennis Quaid de twijfelachtige eer de meest onzinnige Bush-parodie tot op heden neer te zetten. Overdrijven is ook een kunst en die kunst verstaat hij dusdanig slecht dat het nog bijna medelijden met het gewraakte staatshoofd oproept. Daarmee is het een schoolvoorbeeld van hoe je géén satire maakt.

“Wist je dat er drie soorten Irakezen bestaan?” stelt Stanton vanuit zijn bed aan de stafchef (Willem Dafoe, ook al niet leuk). “Jazeker: soennieten, sjiieten en Koerden.” De reactie van de pas herkozen president klinkt hoogst verbaasd. “Goh, wist je dat al?” Het duurt nog twee weken voor hij het bed verlaat, want hij leest sinds kort de krant. Zelfs de Canadian National Post ligt op zijn nachtkastje, tot grote ergernis van zijn adviseurs. The First Lady (Oscarwinnares Marcia Gay Harden) maakt zich gelijk zorgen en voert haar man placebo’s. “Dat zijn pilletjes die je weer vrolijk maken, poepie.” Als populariteitsstunt na zijn lange afwezigheid geeft hij acte de présence bij de finale van American Dreamz, een soort Idols. Zijn zorgen over wat hij daar moet zeggen worden gemakkelijk weggenomen. Een oortje in en influisteren maar. Driemaal raden wat er tijdens zijn speech gebeurt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

American Dreamz Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

benjamin

"...[quote=laundromat]Heb het niet zo op Hugh Grant (leukste rol blijft in Four weddings...), maar Ameri......"

laundromat

"...Heb het niet zo op Hugh Grant (leukste rol blijft in Four weddings...), maar American Dreamz verrass......"

American Dreamz

acties