A Little Trip to Heaven (2005)

There is no such thing as a no fault death.

6,3 details

  • 86 Min
  • Drama
  • Thriller
  • IJsland
  • Verenigde Staten
86 Min IJsland

Holt, een verzekeringsinspecteur uit de stad moet naar het kleine plaatsje Hastings om daar het mysterie op te lossen rond een overledene en een levensverzekering van 1 miljoen dollar. De enige begunstigde is namelijk Isold, die een nogal schimmig verleden heeft, evenals haar raadselachtige echtgenoot Fred....

Regie
Baltasar Kormákur
Cast
Jeremy Renner, Forest Whitaker, Julia Stiles, Peter Coyote, Iddo Goldberg, Joanna Scanlan, Philip Jackson, Damon Younger, Vladas Bagdonas, Maria Fernandez Ache, Juan Carlos Pardo Pardo, Felix Eyjólfsson, Kharl Anton Leigh, Alfred Harmsworth, Margrét Ólafsdóttir.
Budget
$ 12.000.000
Release
26.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Baltasar Kormákur | Cast: Forest Whitaker (Abe Holt), Julia Stiles (Isold), Jeremy Renner (Fred) e.a. | Speelduur: 89 minuten

’s Avonds laat ergens in het midden van de jaren tachtig raakt een stadsbus betrokken bij een enorme botsing. Al snel komen twee verzekeringsinspecteurs, gespeeld door karakteracteurs Forest Whitaker en Peter Coyote, ter plaatse om de schade op te nemen met het oog op toekomstige claims van polishouders. Whitaker stapt de bus in, waar zo'n twintig mensen in zitten. Sommigen gewond en angstig, anderen relaxed hangend in de stoeltjes. Voorin gezeten steekt de inspecteur van wal. Hij legt uit dat hij ook wel weet dat er altijd een aantal mensen in de bus gaan zitten na een dergelijk ongeval, zodat ze later ten onrechte kosten kunnen claimen. Whitaker wijst op de achteruitkijkspiegel van de chauffeur en liegt de aanwezigen voor dat daarachter een camera is verstopt, waardoor precies is geregistreerd wie er na de botsing stiekem in is gekropen. Hij telt met gesloten ogen tot tien, en dik de helft verlaat snel de bus. Zijn collega vraagt hem daarna droogjes: "You gave the camera-speech?" en zijn grijns verraadt de kern van hun beroep; zij doen er werkelijk alles aan om de claims tot een minimum te beperken.

Naar goed gebruik wordt ook in A Little Trip to Heaven de verzekeringswereld voorgesteld als een waarin alles wordt gedaan om een vordering zo ongunstig mogelijk uit te laten vallen voor de cliënt. Of, zoals later in de film zal worden gezegd door zijn collega: "The bank always wins". De inspecteurs zijn stuk voor stuk uitgekookte geldwolven die geen enkele morele maatstaf erkennen in hun strijd voor het geld. Niets is persoonlijk, alles is business. In A Little Trip to Heaven wordt inspecteur Holt echter in een lastig parket geplaatst waarin hij deze zakelijke instelling niet kan handhaven en hij meer mens blijkt te zijn dan wolf.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede film, weliswaar met een niet echt boeiend verhaal. Alweer een prima Forest Whitaker en een go......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Little Trip to Heaven

acties