7,0 details

  • 95 Min
  • Documentaire
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Deels fictie, deels documentaire over the 'Tipton Three', drie Britse moslims die door Amerikanen in Afghanistan werden gearresteerd. Ze werden twee jaar in Guantanamo Bay vastgehouden, alvorens ze, zonder dat er een formele aanklacht tegen ze was ingediend, werden vrijgelaten.

Regie
Mat Whitecross
Michael Winterbottom
Cast
Riz Ahmed, Adam James, Mark Holden, Jason Salkey, Jacob Gaffney, Farhad Harun, Waqar Siddiqui, James Buller, Afran Usman, Sher Khan, Shahid Iqbal, Payman Bina, Ian Hughes, William Meredith, Duane Henry.
Release
09.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Winterbottom | Cast: Shafiq Rasul, Ruhel Ahmed, Asif Iqbal, Riz Ahmed (Shafiq), Farhad Harun (Ruhel), Arfan Usman (Asif) e.a. | Speelduur: 95 minuten. | Jaar: 2006

September 2001. In het saaie, Engelse gehucht Tipton wonen vier doodnormale, vrij onschuldige jongens van rond de twintig. Ze hebben een Pakistaanse achtergrond en zijn moslim, hoewel ze hun geloof nauwelijks belijden. Voor één van hen wordt door de ouders gepoogd een bruid te regelen in Pakistan. Vooral vanuit nieuwsgierigheid en avontuurzucht reizen de vier jongeren af naar het land waar hun familiewortels liggen. Geen van de vier heeft er enig idee van, dat zij pas in maart 2004 en slechts met z’n drieën zullen terugkeren op Britse bodem met als bijnaam ‘The Tipton Three’. Maar waar ze vooral geen idee van hebben, is het vreselijke lot dat tussen vertrek en terugkomst op hen wacht.

In Pakistan is alles nog koek en ei. Ze hebben er een goede tijd. Totdat ze een moskee bezoeken waar gepreekt wordt over hoe de arme mensen in Afghanistan humanitaire hulp nodig hebben. De jongens worden geraakt en besluiten naar Afghanistan te gaan. Als ze daar na een lange reis aankomen, beginnen net de Amerikaanse bombardementen. Ze willen weer weg, maar kennen de taal niet en zijn voor het vervoer in het woestijnlandschap afhankelijk van anderen. Per ongeluk belanden ze juist dieper in het strijdgewoel. Terwijl de jongens wanhopig uit Afghanistan proberen te komen, raken ze Munir Ali kwijt en zijn ze nog maar met z’n drieën. Vervolgens worden ze zonder enige aanleiding gearresteerd door het Amerikaanse leger.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Roger

"...Zeer de moeite waard, geeft een realistisch beeld wat de gevangenen van guantanomo bay zoal krijgen......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Road to Guantanamo

acties