Ask the Dust (2006)

Passion and ambition drive two dreamers in 1930s LA. Their love affair is ferocious and hot-blooded as they fight the city and themselves to make their dreams come true.

5,8 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

Arturo Bandini (Collin Farrell), een jonge, ambitieuze man komt naar Los Angeles in de hoop een blonde schoonheid te ontmoeten en een groot schrijver te worden. Zijn litteraire carrière begint van de grond te komen en hij wordt stapelverliefd op Camilla Lopez (Salma Hayek), een Mexicaans barmeisje.

Regie
Robert Towne
Cast
Salma Hayek, Colin Farrell, Donald Sutherland, Idina Menzel, Eileen Atkins, Jeremy Crutchley, Justin Kirk, Dion Basco, Ronald France, Wayne Harrison, Donna Mosley, Natasha Staples, Sid, Yoshimura Yasuhiro, Paul Rylander.
Release
02.02.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Towne | Cast: Colin Farrell (Arturo Bandini), Salma Hayek (Camilla Lopez), Donald Sutherland (Hellfrick), Eileen Atkins (Mrs. Hargraves) e.a. | Speelduur: 117 minuten

Robert Towne verdient de kost in de eerste plaats als scriptschrijver. Begin jaren zeventig beleefde hij zijn hoogtepunt toen hij het script voor Chinatown schreef. Later schreef hij nog mee aan een aantal aardige dingen, waaronder Mission: Impossible en Frantic, maar zijn naam stond ook onder flutfilms als Mission: Impossible II. Zo nu en dan regisseerde hij een film, zoals de sportfilm Without Limits en de actiefilm Tequila Sunrise. Voor deze films schreef hij uiteraard ook het script. Nu doet hij dat voor de vierde keer in 24 jaar met Ask The Dust, een project waar hij meer dan dertig jaar op gewacht heeft. Hij zal zich echter niet gerealiseerd hebben dat de film het eigenlijk helemaal niet waard is geweest om al die tijd op te wachten.

Towne las het boek van John Fante waarop Ask The Dust is gebaseerd terwijl hij onderzoek deed voor het script van Chinatown. Net als die film speelt dit boek zich af in Los Angeles van de jaren dertig. Waar dat een ode aan de oude film noir uit de jaren veertig was, alsmede zelf een prima film noir, is Ask The Dust een poging om de ouderwetse, groots opgezette liefdesdrama’s van Hollywood te doen herleven. Towne slaagt echter niet in die opzet. Het probleem zit ‘m daarbij nu juist in het hart van het verhaal dat Towne al sinds begin jaren zeventig probeert te (laten) verfilmen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Toelietoesh

"...Hmm.. ik heb hem een jaar geleden gezien. Iedereen op internet is er nagatief over, maar ik vind he......"

roobin_22

"...Ik hou wel van die ouderwetse stijl, en ik hou ook wel van salma hayek, zeker in haar nakie in de ze......"

Jaymson

"...[quote=Noldy]Is hier een recensie over geschreven? Want ik zie wel een grijs blok staan met Ask The......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ask the Dust

acties