She's the Man

She's the Man (2006)

If you wanna chase your dream, sometimes you gotta break the rules.

5,6 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Canada
105 Min Verenigde Staten

Tiener Viola krijgt te horen dat haar meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert.

Regie
Andy Fickman
Cast
Julie Hagerty, Amanda Bynes, David Cross, Vinnie Jones, Jessica Lucas, James Kirk, Laura Ramsey, Robert Hoffman, Channing Tatum, Amanda Crew, Alexandra Breckenridge, Jonathan Sadowski, Brandon Jay McLaren, Clifton MaCabe Murray, James Snyder.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 33.889.159
Release
17.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Fickman | Cast: Amanda Bynes (Viola), Channing Tatum (Duke), Laura Ramsey (Olivia) e.a. | Speelduur: 105 minuten

Voetbal is de meest populaire sport ter wereld. Miljoenen mensen hebben dit jaar het wereldkampioenschap in Duitsland gevolgd. Er werd wereldwijd al heel wat afgejuicht, geweend en gescholden naar televisieschermen. En geloof het of niet, maar de oranjegekte in Nederland is nog niks vergeleken met hetgeen zich in veel andere landen afspeelt tijdens een groot voetbaltoernooi. Is er een andere sport die op mondiaal niveau zoveel mensen in vervoering brengt en hen tot fanatieke broeders - of tegenstanders - maakt? Waarschijnlijk niet. Toch zijn er maar weinig interessante films over voetbal gemaakt, terwijl er talloze goede sportfilms bestaan. Hoe zou dat toch komen?

Waarschijnlijk heeft het iets te maken met het feit dat voetbal nooit echt is aangeslagen in de Verenigde Staten, het land waar de westerse filmindustrie grotendeels wordt bepaald en waar de meeste sportfilms worden gemaakt. De betere voetbalfilms, de weinige, komen dan ook uit andere landen. Zou de lengte van een voetbalwedstrijd er iets mee te maken hebben? Een wedstrijdhelft duurt 45 minuten en heeft geen time-outs of dergelijke. Dit maakt het misschien lastig om deze sport dramatisch sterk te verfilmen. Hoe dan ook, het is enigszins ironisch dat Bend it Like Beckham, misschien wel de beste film over voetbal, om meisjes draait, terwijl de sport toch over de gehele wereld voornamelijk door mannen gespeeld en bekeken wordt. In She’s the Man is de hoofdrol ook voor een meisje weggelegd, maar dat blijkt toch niet per se de sleutel tot succes te zijn.

videotrailers & clips