The Hills Have Eyes (2006)

Where the road ends, the hunt begins.

Combineert de plastische gruwelijkheid van moderne horrofilms met de ambiance van het origineel.
play

6,0 details

  • 107 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Om het verstoorde gezinsleven wat te herstellen en hun zoveel jarig huwelijk te vieren, rijden Big Bob en Ethel Carter met de hele familie en een grote caravan door de woestijn van New Mexico. Oudste dochter Lynn en haar man Doug maken zich zorgen over hun pasgeboren baby, terwijl de tiener Brenda en de jonge Bobby al helemaal geen zin hebben in de onderneming. Als Big Bob een omweg neemt en ze onverhoopt autopech krijgen, zijn de Carters aan hun lot overgelaten in de bloedhete zon. Al snel ontdekken ze dat ze niet alleen zijn in de ogenschijlijk verlaten woestijn. Er woont een genetisch gemuteerde, bloeddorstige groep nomaden in de heuvels, die het op de Carters hebben voorzien. Een voor een staat hun een afschuwelijke dood te wachten.

Regie
Alexandre Aja
Cast
Ted Levine, Michael Bailey Smith, Kathleen Quinlan, Vinessa Shaw, Emilie de Ravin, Tom Bower, Robert Joy, Aaron Stanford, Ezra Buzzington, Billy Drago, Dan Byrd, Desmond Askew, Gregory Nicotero, Laura Ortiz, Maisie Camilleri Preziosi.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 69.623.713
Release
10.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexandre Aja | Cast: Dan Byrd (Bobby), Emilie de Ravin (Brenda), Aaron Stanford (Doug), Ted Levine (Big Bob), Kathleen Quinlan (Ethel), e.a. | Speelduur: 107 minuten

Tere zieltjes zullen een half uur na de aftrap van The Hills Have Eyes waarschijnlijk al afhaken. Howard Berger en Greg Nicotero (die even in een cameo verschijnt) mogen zich dan met alle ervaring die ze als make-up magiërs in het horrorgenre hebben opgedaan (als een kettingzaag realistisch in een been verdwijnt en we trekken een vies gezicht moeten we hén vaak dankbaar zijn) uitleven op de dood van een van de slachtoffers. Niet alleen steken ze hem in de fik, ze laten het verkoolde lichaam helemaal uitroken tot het als as uit elkaar brokkelt.

De grimeerkunstenaars zijn dan ook de ware helden van deze barbaarse remake van Wes Craven’s gelijknamige origineel uit 1977. De acteurs moeten vooral vol overgave de longen uit hun lijf kunnen schreeuwen en niet vies zijn van een beetje kunstbloed meer of minder. Of misschien moeten we, bij het zien van een personage dat zit opgesloten in een kist vol ledematen, toch respect hebben voor het feit dat er in ieder geval één take geschoten is waarbij niet in lachen werd uitgebarsten. De heren Berger en Nicotero zullen dan ook dankbaar zijn voor de samenwerking met Fransman Alexandre Aja, die ze als regisseur en scenarist genoeg ruimte gaf om de film van een ongekende smerigheid te voorzien. Aja liet met Haute Tension (2003) al zien alle registers open te willen trekken voor een flink portie compromisloze horror.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Hills Have Eyes Nieuwsberichten

Laatste reacties

GekOpFilm

"...The hills have eyes is net zoals wrong turn een smerige/ ranzige film en toch is deze film in dit ge......"

X-s3ss!v3

"...Beetje een bekend verhaal idd, viel toch niet tegen...."

WeWereWarned

"...Helleuwh, ik heb een vraagje! Ik heb deze film niet gezien, maar wel the Hills Have Eyes 2. Over me......"

The Hills Have Eyes

acties