MirrorMask

MirrorMask (2005)

An extraordinary dream quest to rescue a world out of balance.

Visuele spierballerij van de bovenste plank.
play

6,2 details

  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

De 15-jarige Helena woont met haar ouders in een circus, maar droomt van een normaal leven, ver weg van de shows en attracties. Na een heftige ruzie wordt haar moeder plotseling erg ziek, en Helena is ervan overtuigd dat het allemaal haar fout is. Op de avond voor de operatie van haar moeder heeft Helena een nachtmerrie, waarin ze droomt van een land vol met bizarre figuren, geregeerd door twee kibbelende koninginnen.

Regie
Dave McKean
Cast
Gina McKee, Stephen Fry, Jason Barry, Dora Bryan, Eryl Maynard, Victoria Williams, Rob Brydon, Lenny Henry, Stephanie Leonidas, Andy Hamilton, Simon Harvey, Robert Llewellyn, Eve Pearce, Nik Robson, Rick Allen.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 866.999
Release
25.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Dave McKean | Cast: Stephanie Leonidas (Helena), Jason Berry (Valentine), Gina McKee (Joanne) e.a. | Speelduur: 101 minuten.

De fantastische film is van alle tijden. Dat bewijst wel Edison’s Frankenstein, een tot voor kort verloren gewaande film uit 1910 waarmee het tweeëntwintigste Amsterdam Fantastic Film Festival woensdagavond officieel opende. Dit twaalf minuten durende pareltje, geproduceerd door dezelfde Edison die de gloeilamp en de fonograaf uitvond, valt op door zijn ingenieuze camerastandpunten en special effects. En hoe krakkemikkig het er nu ook uit mag zien, de film weet zelfs honderd jaar na dato nog steeds te boeien. Hoe anders is het met de hoofdfilm van de openingsavond: MirrorMask, het geesteskind van illustrator Dave McKean en schrijver Neil Gaiman. Dit fraai staaltje eyecandy is een en al special effect, maar weet de kijker slechts bij vlagen te raken.

MirrorMask vertelt het verhaal van het dromerige meisje Helena, dat samen met haar vader en moeder in een circus werkt. Wanneer haar moeder plotseling ernstig ziek wordt, vlucht Helena weg in haar fantasiewereld, een surrealistisch sprookjesrijk vol vreemde wezens waar de wetten der logica niet lijken te gelden. Daar raakt ze al snel verwikkeld in een zoektocht naar een geheimzinnig masker – de Mirror Mask.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

MirrorMask Nieuwsberichten