Slither

Slither (2006)

Horror Has a New Face

Een effectieve ode aan de horrorfilm uit de jaren tachtig.
play

6,3 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Canada
  • Verenigde Staten
95 Min Canada

Een buitenaardse plaag heeft het plattelandsstadje Wheelsy in zijn greep. Slijmerige wormen dringen de lichamen binnen van de bewoners, die prompt veranderen in bloeddorstige en vleesetende zombies en gigantisch gemuteerde monsters. Een klein groepje overlevenden, waaronder de sheriff, zijn ex-liefje, de burgemeester en een zestienjarig meisje, proberen de buitenaardse invasie te stoppen, maar dan moeten ze eerst het stadje ontvluchten.

Regie
James Gunn
Cast
Lorena Gale, Bart Anderson, Michael Rooker, Don Thompson, Gregg Henry, Tania Saulnier, Jennifer Copping, Zak Ludwig, Nathan Fillion, Brenda James, Xantha Radley, Elizabeth Banks, Kathryn Kirkpatrick, Dustin Milligan, Haig Sutherland.
Budget
$ 15.500.000
Release
31.03.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gunn | Cast: Michael Rooker (Grant), Nathan Fillion (Bill), Elisabeth Banks (Starla) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2006

In het slaperige stadje Wheelsy verandert nooit iets. Alles wordt altijd exact gedaan zoals de niet al te snuggere inwoners het al jaren gewend zijn. Het dorp zit vol merkwaardige mensen, zoals de loslippige burgemeester die vloekt dat het een lieve lust is en zelfs met alle goede wil van de wereld nog geen representatieve gezagsdrager genoemd kan worden. Maar niemand zal ooit iets op hem aanmerken, want iedereen kent elkaar en het dorp hangt van roddels en inteelt aan elkaar. Wheelsy is eigenlijk typisch zo’n stadje waarin een seriemoordenaar of een groep hondsdolle vleermuizen goed werk zouden kunnen verrichten. Of een meteoriet met slijmerige inhoud natuurlijk…

De makers van Slither kozen er heel bewust voor om hun film zoveel mogelijk te modelleren naar de horrorfilms uit de jaren tachtig. Ze winden daar geen doekjes om en geven al in de eerste scènes blijk van hun liefde voor hét decennium van de rechttoe-rechtaan horror. Het waren de gouden jaren van subgenres als de slasherfilm en de groteske bodyhorror waarin de logica ver te zoeken was en viezigheid hand in hand ging met humor zonder de maatschappijkritiek die in de jaren zeventig gewoon was.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Slither Nieuwsberichten