The Lake House (2006)

How do you hold on to someone you've never met?

Bloedserieus drama dat onsuccesvol een poging onderneemt wetenschappelijke fictie te combineren met emoties.
play

6,0 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Kate (Sandra Bullock) verlaat haar huurhuis, dat gelegen is aan een meer, om in de stad te gaan wonen. Ze laat een briefje achter voor de volgende huurder waarin ze vraagt om haar post door te sturen en meldt dat de vreemde geschilderde pootafdrukken bij de voordeur er al zaten toen zij er kwam wonen. De volgende huurder, Alex (Keanu Reeves), ziet een huis dat erg verwaarloosd is en waar nergens een spoor van pootafdrukken zijn te zien. Als hij tijdens het verven van de steiger een hond ziet die een pootafdruk achterlaat op exact de plaats die Kate beschreef stuurt hij haar een briefje. Hij vraagt zich af hoe zij op de hoogte was van de hond. Kate stuurt een antwoord terug en zo begint een correspondentie via de postbus van het huis aan het meer. Beiden geloven niet dat ze twee jaar uit elkaar wonen. Zo onthullen ze hun geheimen, twijfels en dromen, totdat ze verliefd op elkaar worden. Als ze besluiten elkaar te gaan ontmoeten riskeren ze elkaar voor altijd te verliezen....

Regie
Alejandro Agresti
Cast
Sandra Bullock, Keanu Reeves, Willeke van Ammelrooy, Christopher Plummer, Lynn Collins, Dylan Walsh, Shohreh Aghdashloo, Ebon Moss-Bachrach, Mike Bacarella, Jennifer Clark, Frank Caeti, Jacob D. Dumelle, Kevin Brennan, Scott Elias, Aliyah Carr.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 114.830.111
Release
16.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro Agresti | Cast: Sandra Bullock (Kate Forster), Keanu Reeves (Alex Wyler), Shoreh Agdashloo (Anna Klyczynski), Willeke van Ammelrooy (Kate’s moeder), e.a. | Speelduur: 105 minuten

Rationeel snijdt tijdreizen in films zelden hout. Sommige scenaristen hebben geprobeerd invulling te geven aan het concept dat verleden en toekomst niet zonder elkaar kunnen en dat het veranderen van de ene tijdlijn gevolgen heeft voor de andere, maar zelfs dan kom je met logica niet ver. Het plezier dat je aan dergelijke films kunt beleven, hangt af van je bereidheid die ratio overboord te gooien. Een kniesoor die valt over de gaten in het nooit serieus bedoelde Back to the Future. Pas als films ernstig worden, begint het te knagen.

Zo hebben we bij The Lake House te maken met een bloedserieus drama dat het flirten met wetenschappelijke fictie probeert te combineren met het overtuigend nabootsen van emoties. En dan nog met Keanu Reeves en Sandra Bullock als verliefde dagdromers ook. Die chemie liep bijzonder lekker in het alweer twaalf jaar oude Speed, dus als smaakmakers mogen zij het publiek naar dit nogal sobere drama lokken. De twee kruisen echter zelden elkaars pad, ondanks de constante aanwezigheid van het glazen huis waaraan de titel refereert. De arts Kate (Bullock) woont er in 2006 en de architect Alex (Reeves) in 2004. Vraag niet hoe, maar via de post kunnen ze met elkaar corresponderen. Zo proberen ze een voorstelling van elkaar te maken en beleven ze via woorden een romance, wat aanvankelijk leidt tot smachten. Verliefd worden zonder elkaar eerst gezien te hebben, gebeurt vooral in het e-mailtijdperk wel vaker, maar Kate en Alex zitten hopeloos opgescheept met de tijdsbarrière. Een date zit er niet in.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Tarkus

"...Een 'onmogelijk' verhaal, maar het boeide me wel. En de vertolkingen van zowel Bullock als Reeves z......"

Edwinem

"...Raar begin, het midden is leuk maar het einde vond ik niet passend. [spoiler] Hij had dood moeten g......"

Mbassador

"...Kopie of niet....ik was zeer onder de indruk van deze film en had absoluut niet het gevoel dat beide......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Lake House

acties