Tapas (2005)

5,2 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Spanje
  • Argentinië
  • Mexico
94 Min Spanje

In een wijk van een grote Spaanse stad komen de verschillende levens van een aantal buurtbewoners samen. Ze ontmoeten elkaar in de bar, in de supermarkt of bij elkaar in bed.<br>Mariano en Conchi, twee bejaarden, kampen met de angst om ziek te worden of alleen achter te blijven. Raquel heeft een virtuele relatie via internet met een Argentijn om zo de leegte in haar leven te vullen. De jongeren César en Opo werken in de supermarkt en dromen van hun geplande vakantie en oudere vrouwen. Bareigenaar Lolo ontdekt dat er meer in het leven is dan alleen zijn bar, als hij een nieuwe kok aanneemt die leven in de brouwerij brengt....

Regie
José Corbacho
Juan Cruz
Cast
Elvira Mínguez, Rubén Ochandiano, Ferran Adrià, Ã?ngel de Andrés López, Alberto de Mendoza, Amparo Moreno, Blanca Apilánez, María Galiana, Eduardo Blanco, Rosario Pardo, Pilar Arcas, Darío Paso, Alberto Jo Lee, Cecilia Rossetto, Anna Barrachina.
Release
01.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: José Corbacho & Juan Cruz | Cast: Angel de Andrés (Lolo), María Galiana (Madame Conchi), Elvira Mínguez (Raquel) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2005

De titel slaat zowel op de overbekende Spaanse hapjes als op het verbergen van geheimen, afgeleid als het is van het Spaanse werkwoord tapar, dat onder meer bedekken betekent. Goed anderhalf uur zijn we deelgenoot van de alledaagse besognes van enkele inwoners van een volksbuurt in Barcelona. Het zijn kleine, hapklare verhaallijntjes rondom de kracht van de liefde, waarin veel aandacht is voor de belangrijke levensles die stelt dat je de waarheid nooit moet verdoezelen.

Na een kleurrijke introductie van de hoofdpersonages in de zomerse, armoedige setting van een typisch Spaanse volkswijk, richt Tapas zich op enkele van de bewoners om te laten zien wat er achter de gordijnen plaatsvindt. Op het eerste gezicht zijn het namelijk allemaal brave burgers, maar het blijkt dat ze allemaal wel iets te verbergen hebben. De vriendelijke oma zit bijvoorbeeld niet voor haar lol iedere middag in het plaatselijke café, want als je beter kijkt, blijkt ze daar haar schrale pensioentje aan te vullen met de verkoop van XTC-pillen. De chagrijnige verkoopster in de kruidenierszaak is bij nader inzien een eenzame seksmaniak en de jolige kroegbaas een groot kind dat nooit geleerd heeft om te koesteren wat hij heeft.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tapas

acties