Dood eind (2006)

This house is angry

Deze lekker enge, geslaagde horrorfilm vormt een goed begin van wat hopelijk zal uitgroeien tot een nieuwe generatie Nederlandse genrefilms.
play

4,6 details

  • 90 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Nederland
90 Min Nederland

Tijdens een gezellige avond rond het kampvuur worden zeven jeugdvrienden plotseling aangevallen door een stel bloeddorstige honden. Ze weten zich in een oud, verlaten landhuis te verschansen, maar dat blijkt niet zo verlaten als gedacht. Ze horen geluiden, deuren sluiten vanzelf en ze zien de beangstigende verschijning van een vrouw. Maar dit is pas het begin van de duivelse opgave om het huis veilig weer te verlaten. De paniek, de toenemende kou, vermoeidheid en onderlinge conflicten maken hun zoektocht naar een uitweg tot een hel. Toch zullen de overlevenden het angstige verleden van het huis helemaal moeten ontrafelen voordat er weer licht door de duistere gangen zal schijnen....

Regie
Erwin van den Eshof
Cast
Victoria Koblenko, Anniek Pheifer, Mads Wittermans, Micha Hulshof, Terence Schreurs, Aram van de Rest, Everon Jackson Hooi, Alwien Tulner, Amber Teterissa, Perla Thissen, Han Peekel, Jeroen Schippers, Kimberley Kleczka, Régis Marquerink, Noah MacIntosh.
Release
03.08.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Erwin van den Eshof | Speelduur: 89 minuten | Cast: Victoria Koblenko (Laura), Anniek Pheifer (Barbara), Everon Jackson Hooi (Chris) e.a. | Jaar: 2006

Het gaat goed met de horrorfilm. Bijna maandelijks gaat er wel een horrorfilm van meestal Amerikaanse of Aziatische makelij in première in de Nederlandse bioscopen. Het zal weinigen ontgaan zijn dat er ook een frisse wind is gaan waaien door de Nederlandse genrefilm. Sinds een aantal jaren hebben (amateur)filmers zich met enthousiasme, vele vrijwilligers en liters nepbloed op de nederhorror gestort. Nog dit jaar krijgen drie vaderlandse horrorfilms een heuse bioscooprelease, waarvan Doodeind nu de eerste is. Op het aankomende Nederlands Film Festival in september zullen vervolgens nog SL8N8 en Horizonica in première gaan, waarmee een goed begin is gemaakt voor een hopelijk lange reeks volwassen polderhorror.

Bloedserieus is het geworden, deze eerste lange speelfilm van Erwin van den Eshof en Nick Jongerius. Ze studeerden beiden in 2003 af aan de Filmacademie om eind 2004 al te beginnen aan hun eerste lange speelfilm. Op basis van een zelfgeschreven verhaal maakten de twee een korte preview om financiers aan te trekken. Vanaf het moment dat ze een productiebedrijf bereid vonden en ook muziekzender TMF steun toezegde, ging het balletje rollen. Twee jaar later zit het werk er op en gaat hun debuut Doodeind draaien in twaalf kopieën. En ze mogen tevreden zijn met het resultaat van deze eerste mediumbudget nederhorror van het jaar, want het is een effectieve griezelfilm over een spookhuis in Schotland geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Dood eind Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Voor Nederlandse begrippen goeie horrorfilm die zich afspeelt in een landhuis, niet echt eng, wel be......"

NothingPersonal

"...Spannende aflevering van GTST :|..."

melaburger

"...Ik heb de film op DVd gezien.\Was opzich een leuke film, alleen het einde was afgeraffeld...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dood eind

acties