Step Up

Step Up (2006)

Every second chance begins with a first step.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

En omdat ik de film zo prachtig vind kon het niet uitblijven dat ik hem eens opnieuw heb bekeken, ditmaal op blu-ray.
Uiteraard blijf ik mij mijn eerdere commentaar, alleen dat zowel beeld als geluid op BD nog net iets beter is.

Commentaar 2008:
Misschien zullen velen die me kennen dit commentaar over deze film van me niet verwachten. Maar deze film overtreft mijn stoutste verwachtingen.
Alles zit goed in deze prachtige prent. Het verhaal, dat toch wat voorspelbaar is, is op een zeer mooie manier gebracht met prima (jonge en onbekende) acteurs.
Maar het voornaamste uit deze film, de muziek en dans, is super.
Al van bij de aanvang, de eerste seconden dat de film begint, wordt je meegezogen in een sublieme sound en prachtige muziek (die op DVD fantastisch in surround wordt gebracht, elke van de 5 luidsprekers wordt op een ideale manier benut). En over de choreografie kan ik niets dan goed zeggen, werkelijk prachtig.
Het scenario is, zoals ik al zei, voorspelbaar maar zeer goed, het is altijd wel spijtig dat zulk een feelgood-movie een dramatische wending krijgt om dan weer een happy end te kennen, maar dat is wellicht ook een beetje een verwijzing naar het échte leven.
Ik had het helemaal zelf nooit kunnen vermoeden, maar deze film krijgt van mij 5 sterren, en dat is dubbel en dik verdiend !!!

ikwilhet

Avatar

Deze heb ik gezien in de sneakpreview in Leeuwarden. Een echte film voor 14 jarige meisjes.

Synopsis: Blanke ghetto kid breekt (samen met zijn 2 afro-amerikaanse vrienden) in op een art highschool en wordt gepakt, krijgt als straf conciergedienst op dezelfde school en ontmoet sophisticated baletmeisje. Dan gaan ze samen dansen omdat vriendje van het meisje zijn enkel verstuikt.

Vanaf minuut 1 een volslagen voorspelbare film met dramatische dialogen en acteerwerk van eenzelfde niveau. De kleine vriend van de jongen die in het begin van de film geintroduceerd is, wordt 10 minuten voor het eind neergeschoten, na 5 minuten van het begin van de film kon je dit al zien aankomen.

Als ik nog eens zo'n film in de sneak krijg dan haak ik definitief af.

PS. Omdat de film zo ontzettend slecht is, heb ik wel een ontzettend gezellige avond gehad. We hebben heel wat afgelachen :P Zelfs de begrafenis-scene was leuk