Dante's Peak (1997)

Whatever you do, don't look back

Reviews (3)

K3

Avatar

Ik had hem indertijd in de bios gezien. De reden was dat ik een huisgenoot toen wilde lokken naar een Hollywood-film (had-ie nog nooit in de bios gezien).
Waar we het beiden over eens waren, was het deplorabele verhaal. Maar we waren het er ook over eens dat de beelden indrukwekkend waren.
Niet alleen de special effects, maar ook de echte beelden van de berg waren indrukwekkend (op het grote scherm, op DVD valt het toch ietwat tegen).
Er zitten helaas wat erg storende elementen in de film (oma) waardoor ik hem niet echt snel nog een keer zou kijken. Jammer, want de beelden zijn verder prachtig.

leonardus

Avatar

Wajz maandag 24 Mei 2004 om 15:44
De ramp an sich is indrukwekkend en verpletterend. Maar de rest van de film is, zoals het een rampenfilm betaamt, een rammelende opstapeling cliches en valse sentimenten. Absoluut dieptepunt is wel de scene waarin de helden Zo slecht dat het gewoon lachwekkend wordt.
Advies: huren op dvd en skippen naar de goeie scenes. Op tv kun je helaas niet vooruitspoelen...

Wat een raar advies vind je ook niet, huren op dvd en skippen naar de goeie scenes hahaha, wel een beetje raar vind je ook niet, want wie wil er nou zo film kijken.

hengellaar

Avatar

Deze film die de strijd aan is gegaan met Volcano, en naar mijn mening daar ook de terechte winnaar in is geworden.

Een film waarbij de opnames mooi gemaakt zijn (hier en daar wat minder geslaagd, maar daar kun je je goed tegen af zetten) en waarbij het verhaal ook een stuk realistischer is dan bij Volcano. (vooral de dwarsheid van de mens wordt weer eens blood gelegt).
Goeie film, zeker een aanrader voor wanneer je hem nog nooit hebt gezien.