Saw III (2006)

Sometimes Rules Are Meant To Be Broken...

There will be blood. LOTS of it…
play

5,5 details

  • 107 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Jigsaw, de psychopaat achter de wrede en levensbedreigende spelletjes wist wederom te ontsnappen aan de politie. Hij wordt bijgestaan door zijn nieuwe protégee Amanda. Naarmate zijn ziektebeeld verslechtert, weet Jigsaw nog steeds mensen op de proef te stellen door te testen hoe ver zij gaan om te overleven. Zijn spelletjes worden steeds intenser en gruwelijker en de politie twijfelt of hij de touwtjes nog wel zelf in handen heeft. <br>Terwijl zijn slachtoffers en Jigsaw zelf vechten voor hun leven, zijn dokter Lynn Denlon en Jeff zich er niet van bewust dat zij de laatste pionnen van Jigsaw's spel zijn....

Regie
Darren Lynn Bousman
Cast
Tobin Bell, Leigh Whannell, Costas Mandylor, Donnie Wahlberg, Shawnee Smith, Dina Meyer, Angus Macfadyen, Betsy Russell, Barry Flatman, J. LaRose, Lyriq Bent, Mpho Koaho, Bahar Soomekh, Jane Luk, Debra McCabe.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 163.876.815
Release
27.10.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Darren Lynn Bousman | Cast: Tobin Bell (Jigsaw), Shawnee Smith (Amanda), Bahar Soomekh (Dr. Lynn Denlon), Angus Macfayden (Jeff) | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2006

Saw I en II hebben het in de bioscoop en op dvd erg goed gedaan en dat smaakte de producenten naar meer. De reeks is nu een heuse trilogie geworden en zoals de purist zal beamen gaat het er in een slotdeel doorgaans het heftigst aan toe. Saw III stelt wat dat betreft niet teleur, maar biedt uiteindelijk meer van hetzelfde. Best te pruimen als het je ding is.

Elke zelfrespecterende Saw-fan heeft inmiddels begrepen waar het in dit deel om zal gaan: engerd Jigsaw heeft voor zijn slachtoffers nóg meer zieke spelletjes met moraal in petto en leerling-psychopaat Amanda mag haar ‘eindexamen’ doen. De enige complicatie die zich voordoet is de tumor in het hoofd van Jigsaw. Dat leidt tot de ontvoering van hersenchirurg Lynn die onder druk voor dit groeiende probleem moet zorgdragen. Zij komt erachter dat Jigsaw nog een tweede agenda heeft lopen. Die heeft betrekking op ene Jeff die zijn zoontje heeft verloren in een auto-ongeluk en voor de keuze staat of hij de drie betrokkenen, die elk in een geïnspireerde dodenval zijn opgesloten, moet helpen óf hen aan hun gruwelijke lot moet overlaten.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Saw III Nieuwsberichten

Laatste reacties

Marlboroman20

"...Sory hoor, maar ik vond Saw | en Saw || Geweldig en als jullie maar heeldetijd gaan zeike, dat deel......"

Frank_Costello

"...Ik zie er gewoon tegenop deze film te zien. Weliswaar met vrienden, maar toch... Die Jigsaw heeft to......"

GREAT gevechtsfilm fan

"...Saw 3 vondt ik persoonlijk ook weer goed veel mensen zijn hier wat minder positief voor dit deel m......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Saw III

acties