The Sentinel (2006)

In 141 years, there's never been a traitor in the Secret Service.... Until Now.

Degelijk geregisseerde maar nietszeggende actiethriller over een lek in de veiligheidsdienst rondom de president van Amerika.
play

5,7 details

  • 108 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Pete Garrison (Michael Douglas) is een U.S. Secret Service agent die meer dan 20 jaar geleden de president heeft gered van een aanslag. Hij wordt gerespecteerd door zijn collega's en momenteel werkt hij voor de vrouw van de president (Kim Basinger). Wanneer zijn vriend en collega, Charlie Merriweather, aangeeft bepaalde vertrouwelijke informatie naar buiten te willen brengen, wordt deze op brute wijze vermoord. Het onderzoek wordt geleid door David Breckinridge (Kiefer Sutherland), voorheen een goeie vriend van Garrison. Al gauw blijkt dat er een lek binnen de Secret Service is en alle sporen wijzen naar Garisson. Eén ding is zeker, degene die hem erin probeert te luizen weet dat hij kwetsbaar is door zijn grote geheim, dat hij absoluut niet vrij kan geven. Hij slaat op de vlucht en wordt op de hielen gevolgd door zijn eigen collega's. Zal hij de echte waarheid boven water kunnen krijgen voordat hij gepakt wordt....

Regie
Clark Johnson
Cast
Michael Douglas, Kim Basinger, Kiefer Sutherland, Eva Longoria Parker, Paul Calderon, Ritchie Coster, Martin Donovan, David Rasche, Clark Johnson, Chuck Shamata, Raoul Bhaneja, Raynor Scheine, Blair Brown, Kristin Lehman, Yanna McIntosh.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 77.920.346
Release
21.04.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Clark Johnson | Cast: Michael Douglas (Pete Garrison), Kiefer Sutherland (David Breckinridge), Kim Basinger (Sarah Ballentine) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2006

De wereld van veiligheidsdiensten is een dankbaar en veelgebruikt onderwerp voor thrillers. Het spreekt vooral zo tot de verbeelding, omdat er een tipje van de sluier wordt opgelicht en we mee mogen kijken achter die sluier van codewoorden, technologische snufjes en ultrageheime operaties waar normale stervelingen geen weet van hebben. En of zo’n speciale eenheid nou op een heroïsche Hollywood-manier wordt verbeeld, zoals bij In the Line of Fire, soaperig zoals in het Britse Spooks of ironisch zoals in Wag the Dog en Mars Attacks!: het is steeds weer fascinerend om te zien hoe de veiligheid van de politieke top wordt gewaarborgd.

In The Sentinel wordt iedere stap van de Amerikaanse president en zijn vrouw van tevoren gepland, doorgesproken en gevolgd door tientallen mensen. Ieder risico wordt daarbij ingecalculeerd. Zo spreken de mannen en vrouwen van de geheime dienst nooit over 'de president' maar noemen hem steevast naar het codewoord dat hij die specifieke dag heeft. Om te beslissen in welke auto hun hoogste baas stapt, wordt een muntje opgegooid om het risico van afluisteren uit te sluiten. Het team rondom de president is een hechte club agenten waarin Pete Garrison een speciale rol vervult.

videotrailers & clips

Laatste reacties

MovieMazzter

"...vond het maar een matige thriller. De cast en de hele setting en sfeer in de film belooft meer dan d......"

xGirlie

"...Van wie en hoe heet het nummer dat op het eind werd afgespeeld? Ik vind het trouwends een goeie fil......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Sentinel

acties