Reviews (2)

eddie1971

Avatar

Had em laats ook op de BBC gekeken, en vond em goed in elkaar gestoken, ze gaan terug tot en met de wtc aanslag in 1993, en vandaar uit borduren ze verder.

het is geen film die je voor altijd zal bij blijven maar is dus wel redelijk goed gemaakt, zonder al te veel poespas.

vond flight 93 aangrijpender, want ej wist al de hele tijd wat er uiteindelijk ging gebeuren, en toch blijf je kijken, want je wilt zien wat je zelf nooit wilt meemakern.

lol dat mensen gaan discuseren of het propaganda is of niet, just relax eand enjoy the movie zou ik zeggen

Filmfreak Leo

Avatar

Beste 13204,

je schrijft:

"TV/Film/Theater, allen zijn kunstvormen en niet bedoelt voor politieke uitlatingen. En dienen zeker niet zo geinterpeteerd te worden. Af gezien van documantaires natuurlijk."

Met deze uitspraak zit je goed fout. Al in de middeleeuwen en in de romeinse tijd werd theater gebruikt voor propaganda-doeleinden.
Tv in amerika, maar ook bvb in Italië wordt dagelijks gebruikt voor het verkopen van politieke standpunten. In amerika is het zelfs al zo erg dat verschillende tvkanalen 'journaals' presenteren die gezuiverd zijn van kritische analyses en waarbij de 'journalisten' totaal meegaan met wat de republikeinse politieke woordvoerders zeggen. Dit is zonder meer (vrijwillige) censuur en dus propaganda. Hierdoor bvb denkt 50% van de amerikanen nog steeds dat saddam wel wmd's had en wel met al-qaida samenwerkte, terwijl in de landen met wèl eerlijke journaals de mensen al lang begrepen hebben dat dat leugens waren om de oorlog te rechtvaardigen.
Film wordt zeker ook gebruikt voor politieke propaganda. Denk maar eens aan de vele films gemaakt door Duitsland in de jaren '30 en '40.

'The path to 09/11' heeft duidelijk als subdoel de kijkers, in ieder geval de àmerikaanse kijkers, het gevoel te geven dat de democraten 09/11 hadden kunnen voorkomen, maar gefaald hebben. Maar ik moet zeggen dat ze behoorlijk subtiel te werk gaan. Bvb wanneer een hoge ambtenaar niet voluit meewerkt, zie je in de achtergrond een tv met beelden van Clinton. Ook doen ze alsof de cia onder Clinton een kans had osama op te pakken terwijl die kans zich nooit heeft voorgedaan.

Anyway. Ik ben het wèl met je eens dat het een prima serie is en ik denk ook dat het vooral gewoon een actiefilm is. De BBC zond hem onlangs op 10 en 11 september al uit en ik vond hem spannend en onderhoudend.