Nachtrit (2006)

A man who gets himself involved in a dead-end, life-altering conflict, who has to fight for his and his loved ones' freedom and loses everything in the process.

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Op het eerste zicht leek Nachtrit me wel een aardig clichéthriller. De synopsis maakte dat toch duidelijk. Uiteindelijk is de film een heel ander verhaal. Door de best mooie quoteringen had ik ook wel wat verwachtingen en die zijn toch niet helemaal ingelost.


Het rare aan deze film is eigenlijk dat je aan het eind van de film hoopte op een (clichématige) thriller. Want op zich had de film zeker dat potentieel. Maar al snel word duidelijk dat nachtrit hogere ambities heeft die het uiteindelijk niet kan waarmaken. Als de cast niet zo op niveau speelde dan was er wel zeer weinig aan deze film te zien. Al een geluk dat de casting zeer goed gelukt is en elk personage op niveau is, en dat is best raar want het scenario maakt wel rare keuzes ivm hun personage. Zo is het hoofdpersonage een volgzame, teruggetrokken zwijgzame taxichauffeur maar veranderd hij eigenlijk véél te snel in een voortrekker die lak heeft aan alle regels. Nu zet Lammers dit wel overtuigend neer maar het wringt toch wel in het verhaal. Ook is de opbouw wel zeer langzaam en is het enkel de laatste 20 minuten die iets of wat spanning brengen. Daar kom ik eigenlijk bij het punt van wat de film precies wou zijn? wou het een crimineel drama zijn? daarvoor is het veel te oppervlakkig en cliché... Wou het een thriller zijn? Daarvoor was er geen spanning te bespeuren. Uiteindelijk is het geheel wel een aangenaam kijkstuk maar toch een beetje teveel in niemandsland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de laatste scène de sterkste was uit de hele film.

Nachtrit is een aardige film met dank aan een uitstekend spelende cast. Alleen is het scenario niet echt op niveau en mist het diepgang en spanning

6/10