Stormbreaker (2006)

Mission one in the series that has reinvented the spy genre.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Laat ik maar met de deur in huis vallen en zeggen dat de film op zich wel lekker wegkijkt. Een soort bubble gum James Bond die wellicht bij de generatie 12-18 erg zal aanspreken. De jonge Alex Rider doet weinig verkeerd in deze film, maar de rest van de cast en de performance kan mij niet echt bekoren. Het verhaal is nogal merkwaardig en de bad guy (Rourke) zijn motieven nogal vergezocht en de uitvoering van zijn plan zelfs hilarisch. Ook de wending op het einde met de helicopterscene kon me niet echt bekoren. Realistisch is het geen moment, maar goed dat mag in een James Bond junior. Het geluid was niet goed in balans. Erg luid bij actie scenes en muziek en te zacht bij gesprekken. Ik ben mild met een 6/10.

Tarkus

Avatar

James Bond Junior !!!
Maar wel leuk om zien Smiley face

Commentaar 2007:
Je moet hier geen superspionagefilm verwachten, maar ik denk ook niet dat het de bedoeling was van de makers om dat te betrachten.
Het is een goed verhaal, zonder meer.
Nieuwkomer Alex Pettyfer is goed in zijn rol, zeker tussen een sterke cast met enkele grote namen, zoals Alicia Silverstone, Ewan McGregor, Stephen Fry, Robbie Coltrane en de eeuwige slechterik Mickey Rourke. Maar vooral Damian Lewis, die een glasrijke hoofdrol speelde in 'Band Of Brothers', was leuk om zien in deze film in een wat minder ernstige rol.
Dit is dus een heel leuke en af en toe spannende actievolle film voor de ganse familie, en bovendien is er nog een mooie soundtrack ook.