Clerks II (2006)

No Experience Necessary

Heeft niet de originele frisheid van zijn illustere voorganger maar is zeker net zo grappig.
play

6,7 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Tien jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel volgen we Quick Stop winkeliers Dante en Randal weer op een van hun werkdagen. De heren, nu dertigers, beseffen dat het leven om meer moet gaan draaien dan simpelweg over seks en films te ouwehoeren, dat wat ze tot nu toe vooral gedaan hebben.

Alt titel
Clerks 2, The Passion of the Clerks
Regie
Kevin Smith
Cast
Ben Affleck, Kevin Smith, Ethan Suplee, Jason Mewes, Jeff Anderson, Brian O'Halloran, Jennifer Schwalbach Smith, Jake Richardson, Trevor Fehrman, Rachel Larratt, Shannon Larratt, Lalida Sujjavasin, Sarah Ault, Gail Stanley, Bruce Macintosh.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 26.888.376
Release
25.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Smith | Cast: Brian O'Halloran (Dante Hicks), Jeff Anderson (Randal Graves), Rosario Dawson (Becky), Trevor Fehrman (Elias), Jason Mewes (Jay), Kevin Smith (Silent Bob), e.a. | Speelduur: 97 min. | Jaar: 2006

Een film over de belevenissen van twee winkelbediendes gedurende één dag - de klanten die ze helpen, de overpeinzingen die ze maken en de gesprekken die ze voeren - dat kan toch nooit méér impact hebben dan een beuk met een opblaashamer? Fout! In 1994 schreef en regisseerde Kevin Smith de zojuist omschreven film, leverde daarmee een razend grappig stukje celluloid af en werd er een wereldberoemde regisseur mee. De film Clerks werd gemaakt met een bijzonder krap budget maar getuigde van een enorme originaliteit en frisheid. Het heeft lang geduurd maar eindelijk zijn onze favoriete winkelbediendes, Dante en Randall en natuurlijk ook Jay en Silent Bob, terug voor een vervolg. De grote vraag is of Clerks II net zo leuk is...

Tussen Clerks en Clerks II is er eigenlijk niet zo heel veel gebeurd met onze “helden”. Behalve dat de Quick Stop (de winkel waar ze werkten) door Randall’s toedoen is afgebrand en ze nu bij het fastfood restaurant Mooby’s werken, gaan ze op dezelfde voet verder met lanterfanten, klanten in de zeik nemen en het voeren van oeverloze onzinnige discussies. Dante staat weer eens voor een enorm dilemma: gaat hij trouwen met zijn huidige verloofde en New Jersey verlaten om een nieuw leven te beginnen of blijft hij bij filiaalmanager Becky met wie hij in het geheim ook een verhouding heeft? Randall zou zijn beste vriend niet graag zien vertrekken maar heeft toch alvast een bizar vaarwelfeestje georganiseerd. De hoofdact van het feestje wordt een erotische show waarin een ezel een belangrijke rol speelt. Ongetwijfeld het soort feestje waar nog lang over nagepraat gaat worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (19)

Clerks II Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

logix

"...Leuke film!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Clerks II

acties