The Grudge 2

The Grudge 2 (2006)

What Was Once Trapped, Will Now Be Unleashed

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken en ook hier blijf ik bij mijn eerste mening.
Deze film is beter dan het eerste deel, maar nu ook weer niet zo schitterend dat er van mij dadelijk een vervolg op zou mogen komen. Dat vervolg is er trouwens al en ben niet van plan dat aan te kopen, misschien wel eens bekijken...

Commentaar 2007:
Deze film kon er mee door.
Vooral ook omdat de acteerprestaties iets beter zijn dan in deel 1, en da's dan vooral te danken aan de kleine rol hier van Sarah Michelle Gellar, die er in het eerste deel niks van bakte en daardoor de film naar een dieptepunt bracht.
Maar al is deze dan iets beter, op een derde deel zit ik echt niet te wachten.

geertvdheide

Avatar

Gisteren deze film gezien. De meningen hierboven zijn verdeeld, maar ik vond hem zeker niet goed. Een paar leuke schrikmomenten zijn er wel, maar verder is het een erg simpele en overbodige film. De bios zat vooral vol met dames uit de leeftijd van 14 tot 20, die de film wel behoorlijk eng leken te vinden trouwens. Dus misschien val ik een beetje buiten de doelgroep.

De truc van de film is simpel: Om de paar minuten komt uit een donker hoekje één van de spoken naar voren, gepaard met geluidseffecten. Paar minuten later gebeurt hetzelfde, tot de film voorbij is. Het acteerwerk is voor het soort film nog redelijk, maar ook niks speciaals. De film is wel redelijk sfeervol gefilmd, er is wel een zekere spanning als je echt in de film zit.

Maar het verhaal is het echte probleem. Die is namelijk min of meer hetzelfde als in deel 1, met een paar nieuwe personages. Niks nieuws dus, behalve dat de vloek zich nu langzaam buiten het huis begint uit te breiden. Het origineel vond ik al niet veel soeps, en deze dus ook niet.

[rating 2]

michelin

Avatar

Ik heb deze film gister gezien en vond deze alles behalve matig. De eerste film vond ik matig, er waren een paar enge momenten en die waren een beetje voorspelbaar.

Zonder het te verklappen deze film heeft me geboeid vanaf de eerste en tot en met de laatste minuut dat ie eindigd. Ik heb zelfs een paar keer echt kippenvel gehad, en heb ik heel zelden bij dit soort films.

Het is bijna 2uur lang topsport met een hartslag van 200. Hier en daar misschien voorspelbaar maar dat kan ook niet anders als er 2uur lang movie is.

Voor degene die deel 1 gezien hebben en vragen hebben kijk deel 2. Vond je deel 1 leuk zeker ook deel 2 kijken. Vond je deel 1 helemaal niks laat deel 2 dan maar links liggen.

geertvdheide

Avatar

Alles wat ik lees over deze film is dat ie zeer matig is. Een onbegrijpelijk verhaal, herhaaldelijk en voorspelbaar. Toch is het misschien wel geinig om hem te zien in de bios voor de schaarse schrikmomenten die wel werken. Maar dat is dus puur gebaseerd op de ruim 50 critici op Rottentomatoes.com.

Wel een goed moment om de film in de bioscoop te zetten trouwens. Niet alleen is het herfstvakantie waardoor veel jongeren de film zullen zien, er zijn ook niet bijster veel andere goede premieres om uit te kiezen.