Zodiac (2007)

Based on the true story of America's most notorious serial killer.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Opnieuw genoten van deze film, het blijft een verbijsterend verhaal, dat zeer goed is gebracht.

Commentaar 2007:
Dit is waarschijnlijk een film die niet iedereen zal aanspreken.
Eerst omdat hij zo lang duurt en het echt niet een actieprent is, ten tweede omdat er zeer veel dialogen in zitten, en je dus zeer goed moet volgen.
Maar het is onwaarschijnlijk hoe dit echt is kunnen gebeuren, want de film is gebaseerd op een waar verhaal.
Het is dus een openstaande vraag... weet men nu al eigenlijk of men de echte dader heeft aangewezen ??
2 uur en een half is een lange zit, maar het loont de moeite.
Puik acteerwerk van iedereen maar vooral van Jake Gyllenhaal.
En de soundtrack is gewoon subliem !!!

Olrik

Avatar

Wat een geweldige film!
Ondanks dat ik Zodiac al een tijd geleden gezien had bleef de film altijd bij me bij en nu nadat ik hem eindelijk heb aangeschaft ben ik nog hoger te spreken over de film nadat ik hem de eerste keer had gezien.
Het verhaal om de alom beruchte Zodiac seriemoordenaar in de jaren 60 in Amerika was een onderwerp waar David Fincher altijd al geïnteresseerd over was en Se7en schijnt zelfs uit voorliefde voor deze nooit opgeloste zaak te zijn gebaseerd.
De hoofdrollen worden vertolkt door Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo en ik kan niks anders zeggen dat ze alle drie een van hun meest overtuigende en gewoonweg beste rollen afleveren van hun gehele carrière.
De film oogt werkelijkwaar prachtig en het camerawerk is gewoon perfect, maar ondanks al deze positieve punten is het gene waar veel mensen zich over ergeren na het zien van Zodiac dat de film gewoon te lang duurt en het soms erg saai is.
Persoonlijk snap ik erg goed waarom mensen zich hierover kunnen ergeren en ik ontken zeker niet dat de film erg lang duurt, maar er was geen enkel moment tijdens het herbekijken van deze film waarop ik me verveelde of niet geboeid was door dit intrigerende verhaal.
Zodiac is zeker een van Fincher's verfijnste films en eentje die ik niet snel zal vergeten!

8.0 / 10

June

Avatar

Door de reactie van o.a. Budspencer ben ik wel behoorlijk op t verkeerde been gezet (en iemand die zei dat sommige feiten zelfs uit de film zijn gelaten). Welke 'moordpartijen' bijv. heb je het over? het koppel dat bijv. werd neergeschoten? Voor een speelfilm niet bepaald bijzonder lijkt meIs er nog een andere versie van de film? Niet dat ik zozeer een luguber verhaal wil zien, maar het is meer die thrillerspanning die het dan met zich zou meebrengen, die ik nu miste. Het is geen thriller en dat verwachte ik wel door de reacties.
Ik vond de film niet heel sterk, veelal door het einde. Erg onbevredigend als je 2,5 uur mee hebt geleefd.