Children of Men (2006)

No children. No future. No hope.

Een enerverende, sfeervolle actiethriller mét inhoud.
play

7,9 details

  • 109 Min
  • Avontuur
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

2027. De hoop op een betere toekomst kwijnt weg. Jaren geleden is de laatste baby geboren. Hoe langer er geen nakomelingen komen, hoe minder er hoop is op betere tijden. De oorzaken voor de wereldwijde onvruchtbaarheid zijn onbekend en de mensheid is verdeeld. De fatalisten en egoïsten die vervallen in geweld en wetteloosheid staan tegenover de idealisten en optimisten die vechten voor eenheid en solidariteit in een afnemende wereldbevolking.Groot-Brittannië heeft zich met pijn en moeite overeind gehouden in deze veranderende wereld. Een van de gevolgen is een grote toestroom van vluchtelingen uit gebieden waar de samenleving is ingestort. Voor Theo hoeft het allemaal niet meer zo. Hij was een gedreven wereldburger die het beste met iedereen voor had, tegenwoordig is hij een cynische bureaucraat die vooral bezig is met zichzelf. De enige lol in zijn leven vormt zijn oudere maat Jasper met wie hij goede gesprekken heeft in Jaspers landhuis, schilderachtig gelegen buiten Londen....

Regie
Alfonso Cuarón
Cast
Clive Owen, Paul Sharma, Juan Gabriel Yacuzzi, Rob Curling, Mishal Husain, Rita Davies, Jon Chevalier, Kim Fenton, Phoebe Hawthorne, Maria McErlane, Atalanta White, Laurence Woodbridge, Rebecca Howard, Michael Haughey, Chris Gilbert.
Budget
$ 76.000.000
Opbrengst
$ 69.959.751
Release
22.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Alfonso Cuarón | Cast: Clive Owen (Theodore Faron), Julianne Moore (Julian Taylor), Michael Caine (Jasper), Chiwetel Ejiofor (Luke), Claire-Hope Ashity (Kee) e.a. | Speelduur: 109 minuten

Wat zou er van de mensheid worden als vrouwen geen kinderen meer kunnen krijgen? Als er op een gegeven moment nergens meer op aarde kinderstemmen te horen zouden zijn? Zou er na een tijd wereldwijde paniek ontstaan? Zouden samenlevingen in elkaar storten en landen in chaos vervallen? Zou Groot-Brittannië de enige natie zijn, waar dat niet zal gebeuren, met als gevolg dat de hele wereldbevolking naar dat land wil emigreren? Volgens schrijver P.D. James wel. Althans, hij schreef er een boek over, The Children Of Men. Regisseur Alfonso Cuarón, die eerder de arthousehit Y Tu Mamá También en blockbuster Harry Potter and the Prisoner of Azkaban maakte, heeft daar nu een verfilming van gemaakt. Het grote verschil is niet het woordje “the”, maar het feit dat Cuarón een sprankje hoop aan het verhaal toevoegde.

Het is 2027 en het is al bijna negentien jaar geleden dat op aarde een kind werd geboren. Hoop op een toekomst is iets zeer zeldzaams geworden, bijna een fabeltje uit vervlogen tijden. Alleen in Groot-Brittannië bestaat nog een enigszins functionerende, doch ietwat totalitaire maatschappij; over de rest van de wereld is het maar beter te zwijgen. Immigratie is illegaal, maar desondanks blijven de mensen toestromen. Die worden in gevangenissen geplaatst, die verdacht veel weg hebben van de gevangenis in Guantanamo Bay. Met het verschil dat deze cellen gewoon langs de metroperrons staan. Later worden de gevangenen afgevoerd naar kampen die hele steden beslaan.

videotrailers & clips

Laatste reacties

11qqaazz

"...Briljante film. Hoewel Ik denk niet dat de gemidelde film kijker deze snapt. De vele referenties naa......"

Soufian

"...Nah, iets minder deze film. 't einde is helemaal afgeraffeld. je snapt er niks van...."

LuCos

"...[quote=swompie] Daarna heb ik me ook mateloos geirriteerd aan die ongeveer 100x dat de hoofdpersoon......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Children of Men

acties