5,8 details

  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Spanje
Verenigd Koninkrijk

Zomer van 1978, de heetste zomer sinds lange tijd. Norman (Paddy Considine) en Lucy (Virginie Ledoyen) maken een moeilijke periode door in hun relatie en besluiten hun vakantie door te brengen in het vakantiehuis dat door hun vrienden Paul (Gary Oldman) en Isabel (Aitana Sánchez Gijón), is gekocht in Noord-Spanje. Ver van London af hoopten zij hier midden in het bos in Baskenland op een heerlijke rustige vakantie, waar het huis dan ook ideaal voor is. Maar deze vrede en kalmte wordt plotseling verbroken wanneer zij een meisje met verschrikkelijk misvormde handen ontdekken, verborgen in een houten huisje in het bos. Het bovenmatig angstige meisje is echter te bang om te praten en daarom besluit het paar om haar naar de politie te brengen. Maar hun pogingen om het meisje te helpen worden voortdurend belemmerd door de dichtheid van het bos, evenals door een groep plaatselijke dorpsbewoners die zich blijkbaar voorgenomen hebben de wrede toestand waarin het meisje zich bevindt, onveranderd te laten.

Regie
Koldo Serra
Cast
Gary Oldman, Paddy Considine, Ã?lex Angulo, Virginie Ledoyen, Lluís Homar, Aitana Sánchez-Gijón, Andrés Gertrúdix, Patxi Bisquert, Kandido Uranga, Jon Ariño, José Andrés Zalguegui, Yaiza Esteve, Savitri Ceballos.
Release
18.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Koldo Serra | Cast: Gary Oldman (Paul), Paddy Considine (Norman), Virginie Ledoyen (Lucy), Aitana Sánchez-Gijón (Isabel) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2006

In de zomer van 1978 gaan Lucy en Norman samen met Isabel en Paul op vakantie in het moeilijk bereikbare, door bossen omgeven zomerhuisje van Paul in het Spaanse Baskenland. Daar ontdekken ze een lokaal pervers geheim dat de omwonende familie hen niet aan de buitenwereld wil bekend laten maken.

De spanning in deze thriller wordt vakkundig en langzaam opgebouwd, net zoals in de jaren ’70 thrillers en horrorfilms waar The Backwoods een ode aan. Een zeer spaarzame doch effectieve soundtrack verhoogt af en toe die spanning, maar verder komt deze puur van het intelligente script, waarin deze niet alleen afkomstig is van de premisse, maar ook van de soms moeizame verhoudingen tussen de hoofdpersonen. En niet afhankelijk van schrikmomenten waarbij het volume omhoog schiet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bosque de sombras

acties