Wild Romance (2006)

6,7 details

  • 103 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Nederland
103 Min Nederland

Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podium act voor zijn pas geopende café ontmoet hij de dan nog onbekende Herman Brood met wie het liefde op het eerste gezicht is. Koos wordt Herman's manager en kort daarna vertrekken ze naar Amerika om hun geluk aldaar te beproeven.Wild Romance is de eerste speelfilm over de muziek en het leven van Herman Brood, een van de meest spraakmakende Nederlandse idolen. Met veel muziek en humor beslaat de film de eerste 5 jaar (1974-1979) van Herman's rock 'n roll carrière, zijn eerste drie elpees en zijn tour door Amerika....

Regie
Jean van de Velde
Cast
Marcel Hensema, Karina Smulders, Elisa Beuger, Daniël Boissevain, Bert Luppes, Joke Tjalsma, Andy Nyman, Diede Zillinger Molenaar, Margje Wittermans, Hugo Konings, Bartho Staalman, Joop Bonekamp, George Rossi, Helge Slikker, Maarten Rischen.
Release
06.11.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean van de Velde | Cast: Daniël Boissevain (Herman), Marcel Hensema (Koos), Karina Smulders (Nina) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2006

Ruim vijf jaar geleden sprong hij. Met een vermoedelijke levensverwachting van nog slechts enkele maanden vond Herman Brood dat het zo goed was en maakte op 11 juli 2001 een einde aan zijn leven. Het zijn tevens de openingsbeelden uit de langverwachte biopic Wild Romance, die na de verbeelding van die fatale sprong een stap terug in de tijd doet naar het midden van de jaren zeventig toen Broods ontmoeting met kroegbaas Koos van Dijk zijn succesvolle muzikale carrière als Herman Brood & His Wild Romance inluidde.

Koos van Dijk zag iets in Brood dat anderen niet zagen. Hij keek verder dan de harddrugs en het kinderlijke, onzakelijke gedrag dat Herman al vaker een aanstelling in een band had gekost en besloot zijn manager te worden. Regisseur Jean van de Velde (De Kleine Blonde Dood, Lek) heeft er voor gekozen om in deze eerste lange speelfilm over het leven van Herman Brood vooral het verhaal van Koos te vertellen. Nagenoeg alles laat hij zien door de ogen van Broods manager, een keuze die op zichzelf prima te verantwoorden is. Helaas pakt Van de Veldes benadering van het onderwerp niet goed uit.

alle artikelen (2)

Wild Romance Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wild Romance

acties