The Queen

The Queen (2006)

A Lifetime of Tradition. A World of Change.

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

De vertolking van Helen Mirren als de Queen, is een van de meest verbluffende die ik van haar ooit heb gezien, gewoonweg super indrukwekkend.

Commentaar 2007:
Prachtige film met een sublieme Helen Mirren, die hiervoor zeer terecht een Oscar voor heeft gekregen.
Het wordt goed weer gegeven hoe de relatie was tussen de Royals en Princes Diana, en hoe men reageerde in de week na het ongeval van de Princes.
Hoewel niet alle personages sterk lijken op de echte personen die ze uitbeelden, op Helen Mirren na, die echt wel heel treffend op Queen Elizabeth lijkt, doet iedereen aardig zijn best om het personage zo herkenbaar mogelijk te maken.
De film handelt natuurlijk over een van de belangrijkste gebeurtenissen en de nasleep ervan uit de Britse geschiedenis, namelijk de dood van Princes Diana, maar vooral hoe de koninklijke familie daarop reageerde.
En het mag verbazing wekken, dat de Royals er uiteindelijk nog goed zijn vanaf gekomen, gezien hun wel zeer bizarre reactie, die toonde van weinig medeleven.
De film heeft de AL-rating gekregen, en dat is het ook, een film voor jong en oud. Die zonder al te moeilijke politieke termen duidelijk weergeeft wat er in een week zoals kan gebeuren en hoe een volk een mens op andere gedachten kan brengen, zelfs al is dat The Queen.