Inland Empire (2006)

A Woman In Trouble

6,9 details

  • 172 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Frankrijk
  • Polen
  • Verenigde Staten
172 Min Frankrijk

Nikki krijgt een rol in een door Kingsley geregisseerde film. De actrice raakt helemaal verloren in haar rol als Susan en het onderscheid tussen werkelijkheid en illusie wordt steeds vager. Dat is nog maar het begin van het mysterie....

Regie
David Lynch
Cast
Jeremy Irons, Laura Dern, Justin Theroux, Harry Dean Stanton, Grace Zabriskie, Ian Abercrombie, Amanda Foreman, Cameron Daddo, Bellina Logan, Jerry Stahl, Karolina Gruszka, Krzysztof Majchrzak, Karen Baird, Jan Hencz, Peter J. Lucas.
Opbrengst
$ 849.055
Release
06.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: David Lynch | Cast: Laura Dern (Nikki Grace/Susan Blue), Justin Theroux (Devon Berk/Billy Side), Jeremy Irons (Kingsley Stewart), Harry Dean Stanton (Freddie Howard), Graze Zabriskie (Visitor #1) e.a. | Speelduur: 171 minuten Jaar: 2006

”I can't tell if it's yesterday or tomorrow and it's a real mindfuck.” Een uitspraak van de hoofdpersoon van de film, maar er zullen weinig tot geen toeschouwers zijn die dat tegenspreken tijdens of na het zien van Inland Empire. Sommigen zullen zeggen dat dit voor elke film van surrealist David Lynch geldt, maar zelfs de fans die hun leven wijden aan het uitwerken van theorieën over zijn films zullen weinig chocola kunnen maken van zijn nieuwste geesteskind. In ieder geval niet de eerste (paar) keer dat ze de film zien. Inland Empire is Lynch’ vaagste, langste, lelijkst gefilmde en meest vervreemdende film, maar daarom niet minder fascinerend of verrassend.

David Lynch begon zonder script aan zijn film te werken met slechts een basisopzet. Hij schreef elke scène pas vlak voordat hij deze filmde. Daarbij had hij aan narratieve structuur een broertje dood en dat is te merken. In de eerste tien minuten alleen al kijkt een huilende jonge vrouw naar ruis op televisie, is er op diezelfde televisie een stukje uit Lynch’ eigen miniserie Rabbits (een soort sitcom waarin drie mensen in konijnenpakken vage teksten oplepelen) te zien, converseren mensen in zwart-witbeelden in het Pools, hebben twee mannen het over het niet hebben of op zoek zijn naar een sleutel en passeren nog een aantal andere niet direct met elkaar verbonden situaties de revue.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Inland Empire Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Spider-fan

"...Bij de videotheek heeft men er nog nooit van gehoord en staat ie zelfs niet op hun releaselijst......."

Spider-fan

"...Eindelijk te huur! De meningen zijn nogal verdeeld en dat maakt alleen maar nieuwsgieriger, aangezie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Inland Empire

acties