Leonard Cohen: I'm Your Man
Onevenwichtige, wat teleurstellende mengeling van interviews met Leonard Cohen en een concertregistratie.
play

6,7 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Muziek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Sinds zijn entree in de popscene in 1967 inspireerde Leonard Cohen meerdere generaties met zijn bijzondere persoonlijkheid en onvergetelijke muziek. Hij werd een van de meest oorspronkelijke en blijvende artiesten van na de jaren 60. De documentaire 'Leonard Cohen, I'm Your Man' is een persoonlijke tour langs de liedjes, de poëzie en het leven van een van de meest gelauwerde en invloedrijke muziekanten ter wereld. In de reeks interviewfragmenten toont Leonard Cohen zijn innemende karakter, zijn droge humor en rijke gevoelsleven. Hij gebruikt zijn eigen kunst, poëzie en persoonlijke collectie foto's om zijn kleurrijke verleden en creatieve werkwijze te illustreren. De muziek in de documentair is afkomstig van het historische "Came So Far For Beauty" concert in het Sydney Opera House met live optredens van Nick Cave, Rufus Wainwright, Beth Orton, The Handsome Family en vele anderen. De film sluit af met een unieke vertolking van "Tower of Song" door Leonard Cohen samen met U2....

Regie
Lian Lunson
Cast
Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen Jr., Rufus Wainwright, Nick Cave, Jarvis Cocker, Perla Batalla, Antony Hegarty, Robert Burger, Julie Christensen, Leonard Cohen, Anna McGarrigle, Kate McGarrigle, Beth Orton, Brett Sparks, Rennie Sparks, Linda Thompson, Teddy Thompson, Martha Wainwright, Jo Weldon, Hal Willner, The Handsome Family.
Release
11.09.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Lian Lunson | Cast: Leonard Cohen, Bono, Nick Cave e.a. | Speelduur: 96 minuten Jaar: 2005

Met Leonard Cohen: I’m Your Man wilde regisseur Lian Lunson geen geijkte documentaire afleveren. Zij besloot om het tributeconcert uit 2005, waarin dertien artiesten Cohens nummers vertolken, te mixen met enkele korte interviews, waarna de film wordt afgesloten met een wat kitscherige opvoering van ‘Tower of Song’ door Leonard Cohen en U2, het enige nummer dat de zanger zelf ten gehore brengt. Het resultaat is een aardig, maar desalniettemin teleurstellend eerbetoon.

Zelf voelt de 72-jarige Leonard Cohen zich meer een poëet dan een artiest. Uit de korte interviewscènes komt de zanger van nummers als ‘Suzanne’ en ‘Hallelujah’ naar voren als een zachtmoedige man die geen grote woorden nodig heeft om op zijn lange carrière terug te blikken. Tevreden, maar zonder een zweem van arrogantie vertelt Cohen over een aantal specifieke voorvallen uit zijn persoonlijke en muzikale leven. Het leeuwendeel van de documentaire Leonard Cohen: I’m Your Man wordt echter gevuld met de registratie van het concert dat onder andere Rufus Wainwright, Nick Cave en Beth Orton vorig jaar gaven in Sydney.

videotrailers & clips