5,3 details

  • 82 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
82 Min Nederland

De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.

Regie
Martin Koolhoven
Cast
Tjitske Reidinga, Gene Bervoets, Yes-R, Yahya Gaier, Plien van Bennekom, Geert de Jong, Ad van Kempen, Sabri Saad El-Hamus, Fatma Genç, Sadik Eksi, Frieda Pittoors, Luk D'Heu, Helmert Woudenberg, Juliette de Wijn, Sedat Mert.
Budget
$ 800.000
Opbrengst
$ 966.214
Release
14.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Koolhoven | Cast: Yes-R, Ad van Kempen, Geert de Jong, Tjitske Reidinga, Plien van Bennekom | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2006

De Nederlandse multicultikomedie: als paddestoelen schieten ze uit de grond. Subsidieafhankelijke filmmakers lijken zelf ook erg te spreken te zijn over dit genre. Dat is jammer, want met een misbaksel als ’N Beetje Verliefd wordt niet alleen geld en talent verspild, maar ook een relevante maatschappelijke kwestie vakkundig om zeep geholpen.

Probleemtiener Omar probeert zijn ingeslapen opa aan de vrouw te helpen en stelt een contactadvertentie voor hem op. Opa Thijs lijkt meteen beet te hebben met de charmante Jacky, een levenslustige Vlaamse die grootse plannen heeft met haar nieuwe aanwinst. Obstakels voor de tortelduifjes zijn twee bemoeizieke dochters en de dikwijls niet geslaagde adviezen van kleinzoon Omar die zelf óók nog eens ’n beetje verliefd is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

'n Beetje Verliefd Nieuwsberichten

Laatste reacties

Nickzy9

"...Ik plaatste deze film in het rijtje van Schouf schouf habibbi. Dus had best wel wat verwacht. Maar h......"

Marty Feldman

"...Kan men zich alsjeblieft beperken tot het bespreken van de film en niet proberen elkaars ENORME EGO'......"

lykathea

"...Oh, ik dacht dat je die opmerking over "bekken" (ook al) cynisch bedoelde om me een beetje op de sta......"