'n Beetje Verliefd

Reviews (2)

lykathea

Avatar

Nou kijk, ik ga me echt niet anders gedragen dan ik ben om 't mensen die ik amper ken het naar hun zin te maken. Laat ik dat voorop stellen.

Wat je zegt is waar, wanneer een persoon wat aggresievere taal gebruikt zullen andere personen zich in eerste instantie verweren. Waren het niet dat ik in geen enkel geval ook maar "aggresief" of zoals ik het graag noem "expressief" gedraag tegenover anderen. Ik heb het niet over hun, maar over een miezerig filmpje.

Waarom zou iemand daar aanstoot aan nemen? - Ik gebruik niet eens blasfemie, dus dat valt ook weg.

Daar komt bij dat ik wel degelijk goed geformuleerde zinnen schrijf, al zeg ik het zelf. En als men me dan nog steeds zou (willen) zien als een domme agressieveling, is dat dan toch echt hun probleem.

Verder wil ik nog kwijt dat ik het eigenlijk toch allemaal een beetje betuttelend vind hoor. Ik snap dat je het ziet als goed advies, en dat apprecieer ik ook wel, maar als je vind dat wat ik zei al niet door de beugel kan, moet je toch echt met oordopjes over straat lopen.

Deweb

Avatar

"Bek houden" komt agressiever over dan "wil je je mond houden?" (oké, "mond houden" op zich is ook al kort door de bocht).

Je hebt aardige woorden en onaardige woorden om jezelf uit te drukken. Hoe je je uitdrukt heeft ook te maken met hoe je overkomt op mensen. Mensen die zich op deze manier zullen uitdrukken zullen zo op het eerste oog via internet niet bij iedereen geliefd zijn omdat ze dan denken "wat een domme agresieveling" terwijl dat juist helemaal niet hoeft te zijn.
Hetzelfde is met platte internettaal zoals veelvuldig gebruik van "me" ivp "m,n". Het komt enorm dom over terwijl de gebruiker helemaal niet dom hoeft te zijn. Dat geld overal, ook op internet.

Het is een beetje één van de ongeschreven regels die de vrijheid van meningsuiting met zich meebrengt: Denk na over hóe je je mening uit. Hoe kom je over op mensen? Hoe wil je over komen op mensen? Dom? Slim? Verstandig? Misschien intresseert het je niet, maar het is wel iets belangrijks. Want als jij je chagerijnig gedraagd, kunnen anderen daar aanstoot van ondervinden en ook chagerijnig worden. Expressie is een belangrijk iets dat niet te licht moet worden opgevat naar mijn idee.