Apocalypto

Apocalypto (2006)

No one can outrun their destiny.

Perfect uitgevoerd avontuur in een exotische, prachtig aangeklede omgeving.
play

7,2 details

  • 139 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
139 Min Verenigde Staten

Gewelddadige indringers bedreigen een Maya gemeenschap. Het idyllische bestaan van Jaguar Paw en zijn gezin wordt wreed verstoord als hij door de indringers ontvoerd wordt naar een door angst en onderdrukking geregeerde wereld. De reis is lang en gevaarlijk, en aan het einde wacht Jaguar Paw een gruwelijk lot. Door een speling van het lot krijgt hij de kans te ontsnappen. Aangespoord door de liefde voor zijn vrouw en familie probeert hij terug naar huis te keren om zijn cultuur levend te houden....

Alt titel
Mel Gibson's Apocalypto
Regie
Mel Gibson
Cast
Jonathan Brewer, Mayra Serbulo, María Isabel Díaz, Rudy Youngblood, Dalia Hernández, Morris Birdyellowhead, Carlos Emilio Báez, Amilcar Ramírez, Israel Contreras, Israel Ríos, Espiridion Acosta Cache, Iazua Larios, Lorena Heranandez, Itandehui Gutierrez, Sayuri Gutierrez.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 120.175.290
Release
08.12.2006
Release NL
11.01.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Mel Gibson | Cast: Rudy Youngblood (Jaguar Paw), Raoul Trujillo (Zero Wolf), Gerardo Taracela (Middle Eye) e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2006

Met de woorden "Een grote beschaving kan pas van buitenaf worden veroverd als zij zichzelf van binnenuit heeft vernietigd" begint deze vierde film van regisseur Mel Gibson, waarnaar door vriend en vijand lange tijd werd uitgekeken. Wereldwijd staan velen grommend en tierend in de startblokken om hun antipathie tegen mediafiguur Gibson en hun nog steeds niet afgekoelde woede jegens The Passion of the Christ te botvieren op zijn nieuwste project. Voor filmliefhebbers valt gelukkig niets te vrezen, want Apocalypto is een ijzersterk en intens actieavontuur gesitueerd in het dichtbegroeide regenwoud van Midden-Amerika in de nadagen van de Mayacultuur.

De onheilspellende openingswoorden worden in de daaropvolgende honderdvijfendertig minuten volkomen bewaarheid door een niets en niemand ontziende achtervolgingsfilm waarin de koppen vlotjes rollen en het bloed behoorlijk in de rondte spuit. Mad Mel laat zich na Braveheart en The Passion of the Christ wederom van zijn bloederige kant zien, maar koos ditmaal als setting opvallend genoeg voor de zelden eerder geportretteerde Mayacultuur. In navolging van zijn vorige film, waarin Aramees, Latijn en Hebreeuws werd gesproken, is ook Apocalypto in een ongebruikelijke taal opgenomen. Gibson gaf gedecideerd de voorkeur aan de medeklinkerrijke, klakkende Mayataal die overigens nog altijd wordt gesproken op het schiereiland Yucatán.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Apocalypto Nieuwsberichten