Tenacious D in The Pick of Destiny (2006)

The greatest motion picture of all time.

Cultband Tenacious D heeft eindelijk zijn eigen film, maar naast een handvol leuke liedjes valt er verrassend weinig te lachen.

6,3 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Muziek
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
93 Min Verenigde Staten

Tijdens een wandeling over de boulevard van Venice Beach hoort JB (Jack Black) het gitaarspel van KG en is hij spontaan verliefd. Niet op Kyle maar wel op zijn muzikale talent. Niet veel later zijn ze het erover eens dat ze samen de beste rockband van de hele wereld vormen... en Tenacious D is geboren! Maar de grootste band aller tijden worden blijkt maar weer eens gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om het geluk een handje te helpen besluiten ze iets te gaan stelen wat al hun gebeden in een klap kan verhoren. En dat 'iets' is niets minder dan een magisch plectrum, the Pick of Destiny die talloze bands naar de top hielp, dat in een rock and roll museum op bijna 500 kilometer afstand ligt....

Regie
Liam Lynch
Cast
Ben Stiller, Jack Black, Tim Robbins, Amy Poehler, Fred Armisen, Ned Bellamy, Paul F. Tompkins, Kyle Gass, Troy Gentile, JR Reed, David Grohl, Ronnie James Dio, Lara Everly, Kirk Ward, Brittany Eldridge.
Budget
$ 22.000.000
Opbrengst
$ 13.405.595
Release
22.11.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Liam Lynch | Cast: Jack Black (JB), Kyle Gass (KG), Jason Reed (Lee), Tim Robbins (The Stranger) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2006

In 1981 wordt door onder andere Tim Robbins het theaterensemble The Actor’s Gang opgericht, waar Jack Black en Kyle Gass elkaar in 1994 ontmoeten. Ze richten kort daarna de beste band aller tijden op: Tenacious D. Tenminste, zo noemen ze zichzelf. Black en Gass spelen daarin allebei slechts akoestische gitaar, maar doen net alsof ze keiharde hardrock en metal spelen. Met een grote ironische knipoog doen ze net alsof ze heel naïef zijn en dat is hun charme. Daarnaast rocken ze toch regelmatig je sokken eraf, zoals ze zelf plegen te zeggen.

Na een aantal optredens die hen direct een cultgevolg opleveren en één optreden in een komische sketchshow, krijgen ze de mogelijkheid om drie korte filmpjes met de band (zijzelf dus) te maken. The D, zoals ze bekend zijn bij de fans, bracht in 2001 de eerste plaat uit met daarop onder andere de hit ‘Tribute’, een weergave van de essentie van de band. In dat nummer gaan ze de strijd aan met de duivel door ‘het beste nummer ooit’ te spelen. Omdat ze dat nummer natuurlijk niet nog een keer kunnen spelen, is ‘Tribute’ slechts een ode daaraan.

alle artikelen (7)

Tenacious D in The Pick of Destiny Nieuwsberichten