The Golden Compass (2007)

There are worlds beyond our own - the compass will show the way.

Vermakelijke fantasyfilm voor jong en oud.
play

5,8 details

  • 113 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
113 Min Verenigde Staten

In de grootste film van deze winter, met hoofdrollen van Nicole Kidman, Daniel Craig en Eva Green, krijg het 12-jarige weesmeisje Lyra een 'Alethiometer'. Dit gouden kompas wijst de weg in een parallelle wereld waarin Lyra naar het koude Noorden reist om haar vriend Roger te redden. Haar zoektocht eindigt in een ongelofelijke strijd om niet alleen haar wereld, maar ook de onze te redden.

Regie
Chris Weitz
Cast
Daniel Craig, Nicole Kidman, Kristin Scott Thomas, Ian McKellen, Eva Green, Ian McShane, Christopher Lee, Sam Elliott, Kathy Bates, Freddie Highmore, Tom Courtenay, Jim Carter, Dakota Blue Richards, Edward de Souza, Ben Walker.
Budget
$ 180.000.000
Opbrengst
$ 350.983.908
Release
07.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Weitz | Cast: Dakota Blue Richards (Lyra Belacqua), Nicole Kidman (Ms. Coulter), Daniel Craig (Lord Asriel), Ian McKellen (stem Iorek Byrnison) e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2007

Sinds het begin van dit decennium komen er om het jaar wel één of meerdere fantasyspektakels uit in de aanloop naar kerstmis. Het begon in november 2001 met Harry Potter and the Philosopher’s Stone en een maand later The Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring. Na deze twee grote verfilmingen van succesvolle fantasyboeken en de vervolgen daarop werd in Hollywood het groene licht gegeven voor nog meer grote fantasyboekverfilmingen. Rond kerst 2005 was daar bijvoorbeeld The Chronicles of Narnia: The Lion, the With and the Wardrobe en nu volgt The Golden Compass, gebaseerd op Northern Lights, het eerste boek van de His Dark Materials-trilogie, geschreven door Philip Pullman.

In The Golden Compass is sprake van een wereld, in een dimensie parallel aan de onze en vele anderen, waar de zielen van mensen naast hen lopen in de vorm van een dæmon, een dierlijke metgezel die een reflectie is van het innerlijk van de mens. Bij kinderen verandert deze nog voortdurend van vorm, terwijl de dæmon van een volwassene een permanente vorm heeft aangenomen. Deze wereld wordt geregeerd door het Magisterium, een totalitaire organisatie die de hele wereld onder controle probeert te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Golden Compass Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Golden Compass

acties