The Number 23

The Number 23 (2007)

The truth will find you.

De man met het elastieken gezicht en de sporadische meesterwerkjes waagt zich nu aan de thriller. Maar of dat een goed idee is...?
play

5,6 details

  • 98 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Wanneer Agatha het boek 'The Number 23" koopt voor de verjaardag van haar man, Walter Sparrow, geraakt deze hierdoor helemaal geobsedeerd. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest hoe meer gelijkenissen hij vindt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgt door het cijfer 23. Samen met zijn vrouw en zoon Robin besluit hij het mysterie te ontrafelen met een onthutsende waarheid tot gevolg....

Regie
Joel Schumacher
Cast
Rhona Mitra, Danny Huston, Jim Carrey, Ed Lauter, Virginia Madsen, Mark Pellegrino, Michelle Arthur, Patricia Belcher, Lynn Collins, Logan Lerman, Paul Butcher, David Stifel, Corey Stoll, Troy Kotsur, Walter Soo Hoo.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 77.566.815
Release
23.02.2007

Filmtotaal Recensie

Regie:Joel Schumacher | Cast:Jim Carrey (Walter Sparrow), Virginia Madsen (Agatha Sparrow), Logan Lerman (Robin Sparrow), Danny Huston (Isaac French/Dr Phoenix)| Speelduur: 95minuten | Jaar:2007

Jim Carrey werd natuurlijk bekend als de man met het elastieken gezicht. Ace Ventura, Liar Liar, Dumb and Dumber, The Mask; telkens vertrouwde Carrey op zijn gekke bekken in plaats van (eventuele) acteerkwaliteiten. De omslag kwam in 1999, toen hij beroepsgek en scriptschrijver Andy Kaufman portretteerde. Op vrij legendarische wijze zelfs. Sindsdien probeert de ex-Saturday Night Live-acteur een evenwichtige mix tussen deze twee genres tot stand te brengen, waarin meesterwerken als Eternal Sunshine of the Spotless mind zich afwisselen met lachfestijnen à la Bruce Almighty. Een nog niet ontgonnen gebied is de thriller, maar met The Number 23 staat ook die op Carreys cv. De vraag rest of het een waardevolle toevoeging is..

Altijd leuk om een acteur in een ander genre te zien. De omslag van lolbroek naar gewaardeerd drama-acteur werd in Carreys geval aanvankelijk met een cynische blik gadegeslagen maar uiteindelijk als zeer positief ervaren. Zeker met Gondry’s Eternal Sunshine werd de goede man geaccepteerd in het serieuzere genre. En nu dus de thriller.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Number 23 Nieuwsberichten