Miss Potter

Miss Potter (2006)

The life of Beatrix Potter is the most enchanting tale of all.

Reviews (2)

Mathilde

Avatar

Ik kan mij zo voorstellen dat sommige mensen dit een saaie film vinden, door dat het veelal poezig is gespeeld. Ik vond het nogal lieflijk en goed geacteerd door Renée Zellweger die zeer vertrouwd overkwam, en juist daardoor kon ik mij laten meevoeren in haar up's en down's die zij speelde. De tekeningen die tot leven kwamen vond ik wat irritant(ik weet eigenlijk nog niet de reden), wel mooi gemaakt. Kortom leuke film om te zien.

Rianne

Avatar

Als je niets van Beatrix Potter kent of als je niet geïnteresseerd bent in de schrijfster, zal dit overkomen als een saaie film. Ik ben zelf niet opgegroeid met de wereld van Beatrix Potter, maar was er wel bekend mee. De kinderboeken zijn namelijk wereldwijd bekend.

Het is een mooie film, een topper in zijn genre. De film geeft een goed beeld van Engeland in al haar glorie aan het einde van de 19e eeuw en wat Beatrix' positie was binnen dit alles. Vooral haar vrijgeestigheid en ongekend enthousiasme voor haar werk dat met name door haar moeder niet toegejuicht werd, is inspirerend.
Er zitten prachtige natuuropnames in en Renée Zellweger zet een goede rol neer als Beatrix Potter. Ze komt geloofwaardig over en neemt je mee naar haar wereld. Beatrix Potter praatte tegen haar tekeningen en voor haar leefden ze. Leuk dat dat dan ook terug te zien is in de film, doordat ze de tekeningen hebben laten bewegen.

Ik was ontroerd, geïnformeerd en geïnteresseerd.