A Prairie Home Companion (2006)

Radio like you've never seen it before.

Nostalgisch, licht melancholisch en een waardig afscheid van een grootmeester.
play

6,8 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Wanneer een nieuwe eigenaar het Fitzgerald theater koopt, moet de daar verblijvende radiovariety show inclusief alle bijbehorende personages vertrekken. Ze kunnen nog één laatste show doen. Guy Noir (Kevin Kline), is een privé detective die slechte tijden beleeft en daarom als uitsmijter bij de achterdeur van het theater werkt. De artiesten van de avond zijn onder meer de zusjes Yolanda (Meryl Streep) en Rhonda Johnson met een countryduetten act; Lola Johnson die haar grote kans krijgt als ze tijdens de show mee mag zingen en prompt alle woorden vergeet en de hilarische, ietwat ondeugende zingende cowboys Dusty (Woody Harrelson) & Lefty. Ook treden op: "the Axeman" (Tommy Lee Jones), en een engel die dringend met iemand moet praten. Het Fitzgerald theater loopt vol met fans, die 'a prairie home companion' komen kijken. Niet wetende dat vanavond de allerlaatste show zal zijn....

Regie
Robert Altman
Cast
Meryl Streep, Woody Harrelson, Lindsay Lohan, Tommy Lee Jones, John C. Reilly, Kevin Kline, Maya Rudolph, Virginia Madsen, Lily Tomlin, L.Q. Jones, Marylouise Burke, Garrison Keillor, Sue Scott, Tim Russell, Tom Keith.
Release
09.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Altman | Cast: Garrison Keillor (Garrison ‘G.K.’ Keillor), Meryl Streep (Yolanda Johnson), Woody Harrelson (Dusty), John C. Reilly (Dusty), Lindsay Lohan (Lola Johnson), Virginia Madsen (Dangerous Woman) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2006

Op de vraag wanneer hij met pensioen zou gaan, antwoordde Robert Altman: “Pensioen? Je bedoelt toch de dood?”. De Amerikaanse regisseur heeft altijd volgens deze overtuiging gewerkt en geleefd en werkte in 2005 op zijn tachtigste nog aan een nieuwe film: A Prairie Home Companion. Helaas werd dit zijn laatste, want 20 november vorig jaar overleed Altman aan de gevolgen van leukemie. In de geest van zijn zojuist genoemde opmerking is het toepasselijk dat zijn laatste film in een aantal grote landen en in Nederland na zijn dood wordt uitgebracht. Toevallig gaat zijn laatste filmproject ook nog eens over de afsluiting van een tijdperk. Alsof die oude man het al wist.

Robert Altman werd in de jaren zeventig bekend door films als M*A*S*H, McCabe and Mrs. Miller en Nashville. Zijn films waren nieuw en fris, omdat hij dingen deed die men nog nooit zo had gedaan. Later zouden anderen zijn voorbeeld volgen, maar het resultaat was zelden zo goed als dat van de leermeester. Altman werd onder meer bekend door het laten overlappen van dialogen, een stijlmiddel (kunstfout volgens Hollywood) dat not done was in die tijd. In bijna elk van zijn films zitten wel scènes waarin meerdere gesprekken op hetzelfde moment worden gevoerd. De kijker mag zelf bepalen op wiens gesprek hij de aandacht richt want geen enkele dialoog klinkt harder of zachter dan de andere.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

A Prairie Home Companion Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Prairie Home Companion

acties