The Last King of Scotland (2006)

Charming. Magnetic. Murderous.

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Ook deze film voor een tweede maal bekeken, het blijft een indrukwekkend verhaal, waar gebeurd
Maar nog indrukwekkender is de prestatie van Forest Whitaker, subliem wat hij hier doet!!

Commentaar 2007:
Prachtige film over de dictator Idi Amin, die hier wordt gespeeld door Forest Whitaker.
En terecht heeft hij daar een Oscar voor gekregen, want wat hij hier laat zien is werkelijk subliem. Zoals Whitaker in zijn rol opgaat is zelden gezien. Alle trekjes van Amin heeft hij werkelijk echt aan zich eigen gemaakt. Een prachtprestatie.
En prachtig ook is het scenario, gebaseerd op ware feiten, die niet zo mooi zijn natuurlijk, onder Amin's regime zijn immers zo'n 300.000 mensen vermoord.
Maar dat wordt ook in deze film getoond, en terecht moet men zulke onderwerpen niet uit de weg gaan.
James McAvoy, die me niet zo goed bekend is, doet het hier aardig, en het is misschien wel een goede keuze een niet zo bekend acteur te kiezen voor die rol.
Ook wel goed was Gillian Anderson, in een zeer kleine rol, en ik heb zo'n vermoeden dat haar naam werd gebruikt om de verkoop aan de kassa een beetje te stimuleren bij het verschijnen van de film. Al is dat niet echt nodig, de film is zonder haar ook de moeite om zien.
Nog een actrice die ik niet wens te vergeten is Kerry Washington, die in de film een niet onbelangrijke rol speelt als een van Amin's vrouwen, en haar rol wordt steeds belangrijker naarmate de fim vorderd, maar wat er met haar gebeurt, ga ik echt niet verklappen.. zelf de film maar eens bekijken zou ik zeggen.
Let wel.. de film bevat soms wel gruwelijke scènes en is zeker geen familiefilm !!