Pan's Labyrinth (2006)

Open the door to another world and an exciting new vision in cinema

Reviews (3)

GJ67

Avatar

Ook ik was in de veronderstelling een Fantasy film te gaan zien toen ik richting de bios ging. En dit wordt eigenlijk mede veroorzaakt door de trailer die de sfeer van de film amper weer geeft. Misschien dat de regisseur hier bewust op aanstuurt maar voor mij werkte dit juist averrechts en vond ik het een middelmatige oorlogsfilm met slechts her en der wat originele vondsten. M.a.w. geen vlees, geen vis, ik heb van beide genres beter werk gezien.

Zusanova

Avatar

'Zielloos en een tikkeltje onbevredigend'? Zielloos vond ik de film zeker niet. Hij is geniaal, origineel en als je niet vergeten bent hoe een kind kan fantaseren is het makkelijk meeleven met Ofélia. Afstandelijkheid heb ik niet gevoeld, ben zelfs in tranen uitgebarsten (en nee, niet bij het einde).

Hij is werkelijk pràchtig, en wat mij betreft niet slechts door 'de look van de film', maar door schitterend acteerwerk, met name door de jongedame die Ofélia speelt, en doordat de film met geen andere is te vergelijken.

Meesterwerkje!

Umbra Orphanus

Avatar

Ik ben het helemaal met je eens! Deze film verdient alle lovende kritieken! Hoe de fantasie van een meisje verweven wordt met de gruwelijkheden van de oorlog; magnifiek! Ik heb geen andere dan goede woorden over deze film.
Je wordt helaas flink bij de neus genomen als je denkt naar een goeie fantasyfilm te gaan kijken en al helemaal als je een zwakke maag hebt, maar geloof me, dit is een meesterwerkje...