Blades of Glory (2007)

Kick Some Ice

Veel leuker dan het flauwe concept doet vermoeden.
play

6,2 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Sport
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

De opschepperige macho Chazz Michael Michaels en het voormalige wonderkind Jimmy MacElroy zijn elkaars rivalen bij het kunstrijden op de schaats. Hun meest recente confrontatie bij de wereldkampioenschappen, waarbij ze de eerste plaats moeten delen, loopt uit op een ordinaire vechtpartij. Chazz en Jimmy moeten hun gouden plakken inleveren en worden geschorst.Drieënhalf jaar later is Michaels een dronken feestbeest geworden dat als boze tovenaar in een kinderijsrevu optreedt en MacElroy is verbannen naar de sportschoenenafdeling van een sportartikelenwinkel. Maar dan is er plots een uitweg, een overvriendelijke vroegere stalker van Jimmy krijgt een ingeving. Om weer te kunnen schaatsen moeten Chazz en Jimmy alleen maar hun langdurige wederzijdse afkeer van elkaar opzijzetten en hun krachten bundelen als het eerste herenpaar kunstrijden om mee te dingen in de geschiedenis van de sport. …als de sport blijft voortbestaan....

Regie
Josh Gordon
Will Speck
Cast
Will Ferrell, William Fichtner, Will Arnett, Amy Poehler, Nick Swardson, Rob Corddry, Craig T. Nelson, Jon Heder, Jenna Fischer, Andy Richter, Romany Malco, Tom Virtue, Nick Jameson, Greg Lindsay, Scott Hamilton.
Budget
$ 53.000.000
Release
30.03.2007
Release NL
10.05.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Gordon & Will Speck | Cast: Will Ferrell (Chazz Michael Michaels), Jon Heder (Jimmy MacElroy), Luke Wilson (seksverslaafdengroepsleider) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2007

Hoe omschrijf je nu precies de humor in films als Anchorman, Zoolander, Starsky & Hutch en Old School? In de eerste plaats bestaan deze films voornamelijk uit situatiegrappen met cartooneske, over the top personages, een vleugje viespeukerij en bovenal een klein hartje. In de tweede plaats worden ze bevolkt door leden van de zogenoemde Fratpack: de bevriende acteurs Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Vince Vaughn, Will Ferrell, Steve Carell, Jack Black, David Koechner en Paul Rudd. Blades of Glory is een nieuwe loot aan de Fratpackboom. En niet eens zo’n zwakke.

Net als in Zoolander volgen we in Blades of Glory twee rivaliserende mannen met een onalledaags beroep. In eerstgenoemde speelden Ben Stiller en Owen Wilson aanstellerige topmodellen, nu spelen Wil Ferrell en Jon Heder kunstschaatsers. Heder (Napoleon Dynamite) is de nichterige Jimmy MacElroy die wordt geïntroduceerd met een kür waarin hij gehuld in een pauwenpak allerlei frivole toeren uithaalt, waarna hij als klap op de vuurpijl een levende duif uit zijn pauwenpak tevoorschijn tovert. Will Ferrell is als de ruwe, dikke en ordinaire Chazz Michael Michaels zijn tegenpool. In de finale van de Olympische Spelen komen de twee op een gelijk aantal punten, maar worden gediskwalificeerd als ze al vechtend de prijsuitreiking versjteren.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

SunChaser

"...Aardige Adam Sandler-film maar dan zonder Adam Sandler...."

Tife

"...Die film is zo geniaal, ik heb hem al een keer eerder gezien en ga het zeker nog een keer doen! ;)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Blades of Glory

acties