Recensie

Blades of Glory (2007)

Veel leuker dan het flauwe concept doet vermoeden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Ronald Simons om 19:41 in RECENSIES
Blades of Glory poster
Regie: Josh Gordon & Will Speck | Cast: Will Ferrell (Chazz Michael Michaels), Jon Heder (Jimmy MacElroy), Luke Wilson (seksverslaafdengroepsleider) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2007

Hoe omschrijf je nu precies de humor in films als Anchorman, Zoolander, Starsky & Hutch en Old School? In de eerste plaats bestaan deze films voornamelijk uit situatiegrappen met cartooneske, over the top personages, een vleugje viespeukerij en bovenal een klein hartje. In de tweede plaats worden ze bevolkt door leden van de zogenoemde Fratpack: de bevriende acteurs Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Vince Vaughn, Will Ferrell, Steve Carell, Jack Black, David Koechner en Paul Rudd. Blades of Glory is een nieuwe loot aan de Fratpackboom. En niet eens zo’n zwakke.

Net als in Zoolander volgen we in Blades of Glory twee rivaliserende mannen met een onalledaags beroep. In eerstgenoemde speelden Ben Stiller en Owen Wilson aanstellerige topmodellen, nu spelen Wil Ferrell en Jon Heder kunstschaatsers. Heder (Napoleon Dynamite) is de nichterige Jimmy MacElroy die wordt geïntroduceerd met een kür waarin hij gehuld in een pauwenpak allerlei frivole toeren uithaalt, waarna hij als klap op de vuurpijl een levende duif uit zijn pauwenpak tevoorschijn tovert. Will Ferrell is als de ruwe, dikke en ordinaire Chazz Michael Michaels zijn tegenpool. In de finale van de Olympische Spelen komen de twee op een gelijk aantal punten, maar worden gediskwalificeerd als ze al vechtend de prijsuitreiking versjteren.

De kunstschaatsbond verbiedt ze vervolgens om ooit nog solo te schaatsen. Al snel glijden de twee af en herinnert nog maar weinig aan hun vroegere sterrenstatus. Jimmy verdient zijn geld in een sportzaak terwijl Chazz volslagen dronken zijn dagelijkse rondjes schaatst in een sprookjesmusical, waarin hij zichzelf compleet belachelijk maakt terwijl hij zijn sprookjesmasker onderkotst. Dan brengt een doorgeslagen fanboy zijn idool Jimmy op het idee om de schaats op te pakken in het paarrijden. Natuurlijk vindt Jimmy zijn partner in Chazz en binden ze gezamenlijk de strijd aan tegen de boosaardige Stranz en Fairchild Van Waldenberg.

Het door Ben Stiller geproduceerde Blades of Glory is veel leuker dan het flauwe concept doet vermoeden. Op een enkele voorspelbare grap na zetten de acteurs, onder wie ook Fratpacker Luke Wilson als leider van een seksverslaafdenklasje, leuke personages neer met goed geschreven dialogen. Onder regie van nieuwkomers Josh Gordon en Will Speck speelt Ferrell een van zijn beste rollen als de vulgaire Chazz Michael Michaels, maar ook de in het echte leven getrouwde Will Arnett en Amy Poehler als de smakeloze Stranz en Fairchild Van Waldenberg zijn behoorlijk op dreef. De computer doet vervolgens de rest door Ferrell en Heder te laten schaatsen als ware schaatscoryfeeën.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

WoUtoMatiC

Avatar

tolga-montana "silaz of the lamps iederen dit film is net zo slecht als harry potter"

:? Wilt u iets duidelijk maken?

Westlander

Avatar

Lachen om verkeerde grappen en voorspelbare situaties hoort nu eenmaal bij zo'n komedie.
En met humor is het net als met smaak .........
Overigens vind ik samesex schaatsen zeker zo leuk als samesex dansen ..... kan dat geen Olympisch nummer worden nu ik de film heb gezien juist op de internationale dag tegen homofobisme!

MovieInsider

Avatar

Tranen met tuiten gelachen om dat filmpje met de mislukte 'Iron Lotus' beweging!

tolga-montana

Avatar

Silaz of the lamps iederen dit film is net zo slecht als harry potter

Papigiulio

Avatar

Old school: "Let's go streaking everybody!!!"

en dat zn vrouw hem onderweg tegenkomt. :D

Will Ferrel heeft zn momenten. :)

Queenfan

Avatar

Ik ga er denk ik komende week heen ... Ferrell is altijd cool, en het idee van deze film is gewoon té fout. Kan dus niet mis gaan :D

silaz

Avatar

Ik heb wel moeten lachen om deze film lekker relaxt filmpje

Calva

Avatar

@lykathea:
Persoonlijk vind ik dit filmpje geweldig. Mede dankzij Walken overigens. Ik heb dat filmpje wel 100 keer gezien, maar hij blijft vermakelijk:

.

lykathea

Avatar

Ik heb nooit echt de hype rond Will Ferell begrepen, ik vind hem totaal niet grappig. Maar ach ja, in 't land waar Dave Chapelle miljoenen kijkers trekt, kan alles... - Leuke recensie hoor, daar niet van, but I'll pass.

"de bevriende acteurs Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Vince Vaughn, Will Ferrell, Steve Carell, Jack Black, David Koechner en Paul Rudd."

"welke hoort er niet tussen :} :E? "

Blades of Glory

acties